-1 °C Stjordal, NO
18/01/2020

Totalvraket bilen da han kjørte i fylla

Vinglet langs E6 i cirka tre mil før han kjørte i autovernet

Inntrøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto) Inntrøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto)

Mannen i 20-årene hadde en promille på 1,67 da han kjørte på E6 ved Langstein en tidlig fredagsmorgen i fjor sommer. Kjøreturen fra Levanger endte med at bilen han kjørte kom over i motgående kjørefelt. På vei over i feil felt var han borti en motgående lastebil. Hendelsen endte med at mannen fra Verdal totalvraket sin egen bil.

LES OGSÅ: Vinglet langs E6 – krasjet i lastebil og autovern

Føreren har forklart at han ikke husker noe særlig av det som skjedde, men at kjøringen skjedde i sommerferien og at dette var på et tidspunkt da han drakk hele tiden. Kjøreturen var på cirka tre mil.

– På denne strekningen kjørte tiltalte tidvis med svært høy hastighet og hans kjøreadferd medførte flere risikofylte situasjoner, som til slutt endte med at tiltalte kom over i feil kjørebane og sneiet en lastebil før bilen hans ble stanset av autovernet. Tiltaltes bil ble totalvrak og det ble mindre materielle skader på lastebilen. Det oppsto ingen personskader som følge av trafikkulykken, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

En time etter at ulykken skjedde ble det tatt blodprøve av mannen, og denne viste da en promille på 1,67.

Inntrøndelag tingrett dømte mannen til ubetinget fengsel i 28 dager, en bot på 60.000 kroner og han blir uten førerkort i to år og seks måneder. Til slutt må han også betale 2.000 kroner i saksomkostninger.

Les forrige sak:
På Tønsåsen har detteLUFTIG HOTELL: På Tønsåsen har dette insekthotellet blitt reist. Kommunen har fått tilskudd til både dette og et tilsvarende på Håmmårsberget på Skatval. (Foto: Terje Rotabakk) byggverket blitt reist, men mange spekulerer på hva det er. (Foto: Terje Rotabakk)
Her kommer svaret på hva dette er

Byggverket er et splitter nytt hotell

Close