2 °C Stjørdal, NO
20/02/2019

Tradisjonsrik adventskonsert

|| Heidi Rye Berg er dirigent for aspirtantene i Vikhammer og Saksvik skolekorps.||

 

Det skjer i Malvik kirke første advent. Det har vært slik i over 20 år. Malvik musikkorps opptrer i lag med Vikhammer og Saksvik skolekorps samt Malvik blandakor. Corus og Coro, Malviks kirkes barnekor, er også med. 30 stykker fra skolekorpset skal i ilden, til sammen over 100 aktører. Repertoaret er hovedsakelig julemusikk. Kirkekonserten avsluttes med fellesnummer:  allsang på «Deilig er Jorden.»

Korpset som ble stiftet i 1962 kunne tenkt seg større rekruttering, men lokker med forutsigbar De to dirigentene har plass til flere: hovedkorpset under ledelse av Finn Magnus Fjell Hjelland og aspirantene ledet av Heidi Rye Berg.

Søndag førstkommende blir det salg av kaffe og kaker i kirkestua før konserten.

Selv har Sandnes, innflytter fra Levanger, tidligere bidratt som aktør i Malvik musikkorps. Hun har med to barn i Vikhamar og Saksvik skolekorps. Det meste av fritiden går med der nå.

I 1962, da korpset ble stiftet, var navnet Vikhamar Skoles Musikkorps. Senere ble Saksvik skole bygget og fikk sitt eget skolekorps i 1976. I 1983 ble de to korpsene slått sammen, og Vikhamar og Saksvik skolekorps (VSSK) er nå korpset for Vikhammer skole, Saksvik skole, Vikhammeråsen Grendaskole og Vikhammer ungdomsskole. Korpset har også medlemmer på ulike videregående skoler.

PS: Det tas ikke inngangspenger, derimot er det kollekt.

Les forrige sak:
||
Mats og Jakob klare for eliteserien

To minutter før full tid satte Michael Karlsen inn 1-0 på […]

Close