2 °C Stjørdal, NO
21/10/2019

Studenter lærer opp seniorer bak rattet

Frisker opp kunnskapene i trafikken

VELKOMMEN TIL GRATIS KURS OM TRAFIKK: Gjennom et samarbeid mellom Nord universitet, Stjørdal Seniorforum og Stjørdal Gjensidige tilbys et gratis gjenoppfriskningskurs for alle over 55 år i hele Værnesregionen. Fra venstre: Thor Owe Holmquist, Nord universitet; Christian Røst, Gjensidige Stjørdal, student og kurskoordinator Margrethe Larsen, Svein Tore Hognes, Stjørdal Seniorforum og student og kurskoordinator Magnus Gaarder.

40 andreårsstudenter ved Nord universitet skal sammen med en medstudent møte en senior-bilfører for å gjenoppfriske kunnskaper om trafikk.

– Vi skal gi muligheter for trafikkstudentene ved Nord universitet til å øve på aktiviteter de vil møte i sitt yrkesliv, sier Thor Owe Holmquist i forbindelse med gjenoppfriskningskurset i grunnleggende kunnskaper om trafikk som er åpent for alle.

– For nå skal 40 av våre andreårsstudenter i selskap med en kollega møte en senior for å gjenoppfriske kunnskaper om trafikk, sier Holmquist.

Svein Tore Hognes i Stjørdal Seniorforum presiserer at dette er et bredt samarbeid.

– Dette kurset er et samarbeid mellom Gjensidige Stjørdal, Nord universitet avdeling for trafikkopplæring og Stjørdal seniorforum. Men det er ikke nødvendig å være medlem hos oss for å delta. Kurset er åpent for alle interesserte, sier han.

– Vi gjennomførte det første kurset i 2016 som et pilotprosjekt. Erfaringene derfra sa at det var greit å sette et tak på 40 deltakere. I år har Margrethe Larsen og Magnus Gaarder fått ansvaret for å koordinere opplegget som innbefatter mange studenter, sier Thor Owe Holmquist ved universitetet.

Coop Storlien artikkelnivå

– Hvor mange er det snakk om?

– Det er bare å gange. Hver senior får oppfølging fra en egen student som dessuten har med en assistent i bilen. På den måten får seniorene tilbakemelding fra to personer. Seniorene får også bruke sin egen bil slik at de slipper å møte en ukjent bil, sier Holmquist.

Kurset gjennomføres med to timer teori 20. februar, før det er oppfølging med en time teori og en times kjøring.

 

Les forrige sak:
Eli Arnstad møtte på Stortinget tilbake i 1993. Nå er hun for aller første gang på en liste til et kommunevalg.
Arnstad gjør politisk comeback

For første gang på en liste til kommunevalget

Close