-4 °C Stjordal, NO
20/02/2020

Tre fra Blink på årets lag

Blink-dominans når de beste spillerne plukkes ut

Det har vært en jubelsesong for Stjørdals-Blink og i følge breddefotballekspert Jørgen Tjærnås har disse tre spilt seg inn på årets lag i 2. divisjon avdeling 1. Fra venstre: Vebjørn Vinje, Sander Erik Kartum og Mats Lillebo.

Tre på årets lag og ytterligere tre på benken er dommen fra breddefotballekspert Jørgen Tjærnås når han plukker ut årets beste spillere i 2. divisjon.

Ikke overraskende er det mange Stjørdals-Blink-innslag når Tjærnås har plukket ut de elleve beste i 2. divisjon avdeling 1 gjennom 2019-sesongen.

De tre som har fått plass på årets lag er midtstopper Vebjørn Vinje, midtbanespiller Sander Erik Kartum og spiss Mats Lillebo. Slik kommenterer Tjærnås disse tre spillerne:

Snekker’n Boligmesse

– Vebjørn Vinje var først en nøkkelspiller for Nardo, før han i høst bidro til å sikre opprykket med Blink. I tillegg til å være en bunnsolid midtstopper har han også utmerket seg i motsatt ende av banen denne sesongen med sin fantastiske høyrefot. Har totalt sju mål i år (fire for Nardo, tre for Blink), hvorav hele seks er frispark som er dundret kontant i mål. Har én kamp i eliteserien for Bodø/Glimt, i tillegg til at han startet semifinalen på Lerkendal i 2016. Skal bli meget spennende å se på nest øverste nivå kommende sesong, mener Tjærnås. Fra tidligere vet vi at han har et spesielt godt øye til midtbanespiller Sander Erik Kartum, og slik oppsummerer han lånkbyggens jubelsesong:

– En strålende sesong av Kartum, en av spillerne som virkelig har tatt steg for opprykkslaget i år. Viktig i det defensive arbeidet, og med sine gode og kloke løp bidratt med åtte scoringer denne sesongen. En bunnsolid toveisspiller og en ordentlig klubbspiller som fortjener sjansen høyere opp i divisjonene, uttaler Tjærnås.

Helt på topp har det selvsagt blitt plass på årets lag for storscorer Mats Lillebo.

– En av flere som har tatt turen fra Ranheim til Stjørdal det siste året, og som har vært en enorm bidragsyter til opprykket. Lillebo scoret hele 23 mål for trønderne, inkludert flere av de viktigste. Som to mål da Egersund ble slått i en nøkkelkamp i nest siste runde, samt to av målene mot tabelltoer Kvik Halden i lagets 3-1-seier. En nådeløs avslutter, og selv om mange av målene hans kan se enkle ut, er det en kunst å være på riktig sted. Spydspissen i et giftig lag, og har levert gjennom hele året, mener Jørgen Tjærnås.

Han har også funnet plass på benken til følgende tre Blink-spillere med følgende argumentasjon:

Vegard Fiske: Kaptein og leder i forsvaret til seriemesteren. Fiske har holdt et høyt nivå for Blink siden han kom fra Ranheim i 2015. Sammen med Bjørnar Hove i vår og Vebjørn Vinje i høst har han dannet et bunnsolid stopperpar. Scoret det viktige målet i 1-1-kampen i Halden og fikk æren av å sette inn sesongens siste mål i festen mot Sola.

Sivert Solli: Kan spille både på midtbanen og som kantspiller. Lille, løpssterke Solli spilte åtte kamper på øverste nivå sist sesong, og har vært en strålende og viktig tilvekst for Blink i år. En av flere som bidro til å heve laget fra en nedrykkskandidat til et overraskende opprykk.

Sondre Hopmark Stokke: En av norsk fotballs mest utpregede målscorere de siste sesongene. 162 mål på nivå tre og fire de siste åtte sesongene er massive tall, og målsniken noterte seg for 15 av dem denne sesongen. Strålende i vår og i avslutningen, men en rekke med sju kamper uten mål i sommer er med på å gjøre at det «bare» blir benken på laget.

Slik ser årets lag ut i 2. divisjon avdeling 1 sett med Jørgen Tjærnås sine øyne: Håvar Jenssen (Fredrikstad) – Filip Westgaard (Kvik Halden), Vebjørn Vinje (Nardo/Stjørdals-Blink), Mads Nielsen (Fredrikstad), Albert Makiadi (Kvik Halden) – Sander Kartum (Stjørdals-Blink), Mathias Engebretsen (Kvik Halden) – Youssef Chaib (Kvik Halden) – Bob Sumareh (Egersund), Markus Naglestad (Egersund), Mats Lillebo (Stjørdals-Blink).

 

Les forrige sak:
Andrea og Silje skal til VM

Malviking og stjørdaling skal kjempe om VM-medaljer

Close