14 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Tre gull og to sølv i storstevne

Konkurrerte mot noen av Europas beste i Scandinavian Open

Godt fornøyd Stjørdals-gjeng som gjorde sine saker meget bra under Scandinavian Open. Fra venstre: Coach Andreas Pettersen, Noorah Salvesen Nadjar, tidligere aktiv utøver Hedda Sæternes som nå er dommer , Sivert Lernes, Oscar Eriksen, Daniel Sandvik og hovedtrener Tom André Pettersen.

Omtrent 300 kickboksere fra mange europeiske land deltok i Scandinavian Open. Utøverne fra Stjørdal Kickboxingklubb imponerte med tre gull og to sølv.

– Det var rundt 300 påmeldte og stevnet samlet klubber og landslag fra store deler av Europa. Det var utøvere fra Tyskland, Tyrkia, Polen, Ungarn, England, Wales i tillegg til de nordiske landene, sier hovedtrener Tom André Pettersen i Stjørdal Kickboxingklubb.

Han er strålende fornøyd med sine utøvere.

Sivert Lernes hadde full kontroll hele veien da han vant gull i lettkontakt for junior herrer minus 69 kilo.

– En sterk prestasjon av Sivert som fortsetter å ta nye steg så dette lover veldig bra, sier Pettersen.

I fullkontakt for junior i klassen minus 71 kilo kunne hovedtreneren nok en gang se at en av hans utøvere tok gull. Oscar Eriksen møtte sølvvinneren fra NM i finalen, men Eriksen hadde full kontroll og vant kampen 3-0.

De to gullguttene Lernes og Eriksen møttes for øvrig i finalen i lettkontakt junior minus 74 kilo.

– Her ble det Sivert som trakk det lengste strået og vant over Oscar, sier Tom André Pettersen.

Eneste jente fra Stjørdal som deltok i Scandinavian Open var Noorah Salvesen Nadjar. Hun gjorde sine saker bra og møtte en finsk jente i finalen i juniorklassen pluss 70 kilo.

– Det ble en jevn første runde samt halve andre runde, men Noorah gikk litt tom for krefter og tapte flere poeng siste del av kampen, sier Pettersen.

Den tøffeste klassen under Scandinavian Open var fullkontakt herrer minus 71 kilo, og her stilte Daniel Sandvik.

På startlisten sto både en tysk verdensmester, en tysk VM-sølvvinner og en finsk utøver som er blant verdens beste.

– I kvartfinalen møtte Daniel tyske Ruder Klemens som har sølv fra VM i 2018 i fullkontakt i denne klassen. Det var en spent Daniel som gikk i ringen, men han var også kontrollert og klar da han er i rimelig god form. Første runde ble helt jevn, mens tyskeren klarte å få inn litt flere poeng utover i andre og tredje runde og halte i land seieren til slutt. Vi er absolutt fornøyd med kampen til Daniel da han nå har fått matchet seg mot en av verdens beste utøvere i sin klasse, sier Tom André Pettersen som hadde med seg sønnen Andreas som coach under Scandinavian Open.

Les forrige sak:
Flaggene vaiet på tribunen på Lånkebanen i juni i år. Nå er det en viss usikkerhet for neste års arrangement. (Foto: Åge Sjølstad)
Statsbudsjett uten rallycross-VM

- Vi skal selvsagt ikke gi opp nå

Close