-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Tre kompiser angrep tre andre menn

To av dem ble dømt for ytterligere ett forhold

(Illustrasjonsfoto)

Tre malvikinger i 20-årene er dømt for grov kroppskrenkelse etter en hendelse i Trondheim midtsommers i 2017. To av de tre hadde vært ute på byen sammen, og møtte den tredje noe etter at utestedene hadde stengt i 3-tiden. I samme tidsrom var tre andre unge menn på tur hjem fra byen.

– De tre tiltalte gikk bak de tre fornærmede hjemover fra byen. De så at tre menn gikk foran dem, og de ønsket å ta kontakt med dem for å oppnå en slåsskamp. Det er helt klart at de tre hadde en felles forståelse av at de ønsket en slåsskamp, og var fullstendig innforstått med at de øvrige to var involvert, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Underveis på gåturen hjem fra byen skal en av de tre malvikingene ha kastet en vegkjegle på en av de fornærmede. En annen av malvikingene skal ha gjentatte ganger ha forsøkt å ta kontakt med de fornærmede, blant annet for å spørre om røyk. Etter å ha gått litt lenger skal en av de siktede ha banket på en leilighet som han eier, men leier ut, for å sjekke om de kunne ha nachspiel der. Da sa en av de fornærmede at det kanskje ikke var så lurt å banke på vinduet til andre midt på natten. Etter ytterligere noen hundre meter gikk en av de siktede opp til en av de fornærmede og slo ham med et knyttneveslag. En av de øvrige fornærmede forsøkte å hjelpe til, mens den tredje sprang for å stanse en drosje. Slagsmålet førte til at en av de fornærmede fikk kutt i pannen og brudd i høyre håndledd, mens en annen fikk brudd i ene hånden.

Etter å ha forlatt åstedet i drosje mens de tre siktede forsøkte å dra de ut av drosjen, bestemte de tre angrepne seg å returnere for å snakke med politiet som hadde kommet til. Politiet kjørte de to skadde til legevakta, og der møtte de igjen de tre siktede, ettersom en av dem hadde fått brudd i lillefingeren etter å ha blitt bitt av en av de fornærmede da han forsøkte å trekke ham ut av drosjen.

To av de tre malvikingene var også involvert i en voldshendelse nyttårsnatta i år. Denne gangen skal en av de to ha slått en annen mann i ansiktet med knyttet neve slik at han fikk brudd i nesen. Da denne mannen falt i bakken skal den siktede ha slått mannen gjentatte ganger i hodet og på kroppen mens han lå nede. Den andre siktede skal ha kommet til og slått en mann som brøt inn i slagsmålet flere ganger med en snøskuffe.

Ingen av de tre siktede erkjente straffeskyld for noen av forholdene da de møtte til hovedforhandling i tingretten.

– Det er noe uklart hvem av de tiltalte som gjorde hva, men ut fra det samlede bevisbildet er det helt utvilsomt at alle de tiltalte var sammen og medvirket til hverandres voldsutøvelse, mener tingretten om hendelsen i 2017, og i dommen er retten tydelig på at dette må straffes strengt.

– Det er viktig med en streng straff for å sende et tydelig signal – både til samfunnet og de tiltalte – om at slike handlinger ikke aksepteres, mener retten. De tre får imidlertid strafferabatt ettersom saksbehandlingstiden har vært for lang.

De to siktede som var involvert i begge voldsepisodene ble dømt til sju måneders fengsel, hvorav fire måneder gjøres betinget, mens den tredje ble dømt til betinget fengsel i 120 dager.

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
Fortau skaper irritasjon

Mener fortauet burde vært planlagt på den andre siden av veien

Close