12 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Tre kor lager felles kor-café

– Stjørdalingene og skatvalingene har slått seg sammen og dannet et stort kor for anledningen

Søndag ettermiddag blir det en stor korkonsert i kulturhuset.

Arrangøren KorNelius har for anledningen slått seg sammen med songlaget Bygdaljom fra Skatval. «Queens of 705» fra Elvran er gjestekor.

– Stjørdalingene og skatvalingene har slått seg sammen og dannet et stort kor for anledningen. Vi er for tiden litt for få medlemmer i begge korene. Med samme dirigent passer det godt med en samarbeidskonsert nå, forteller Birgit Hegre.

– Hva kan publikum forvente å høre?

– Vi har prøvd å sette opp et variert repertoar med noe for enhver smak. Det er Henning Sommerro, litt Beatles og Prøysen for å nevne noe. Og så har vi en artig variant som heter «Vals i Tango». Dette er en melodi som kombinerer både rytmene vals og tango, helst samtidig. Det er en liten utfordring for oss, smiler Jon Gisle Vikan.

Kjersti Kveli fra Snåsa dirigerer begge korene.

– Hun har en solid musikalsk utdanning og vi er blitt svært glad i henne. Jeg tror hun er en av verdens mest tålmodige dirigenter. Vi er ikke så skolerte sangere som kan ta sangene på strak arm, men med en tålmodig dirigent blir det bra til slutt. Nå gleder vi oss til denne vårkonserten og samarbeidet med Skatvalskoret, sier Berit Nysæther.

«Queens of 705» er et forholdsvis nystartet damekor med utgangspunkt i øvre del av Lånke som hadde en vellykket konsert før jul. Med dirigent Mildred Marita Ramberg Røthe tar de atter en gang turen ned til kulturhuset. Dronningene skal senere i vår sette opp en egen vårkonsert i Kimen. Men nå blir de først å høre på konserten med Bygdaljom og KorNelius.

Les forrige sak:
Andreas Widerøe Hagens sine bilder vil bli vist frem til 31.mars i Kimen. Kunstneren foran sitt verk Rockeren.
Andreas skaper det magiske bildet

Stor interesse for kunstutstilling som ble åpnet lørdag

Close