-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Tre nye koronasmittet

– Personene har milde sykdomsforløp

(Illustrasjonsfoto)

– Personene har milde sykdomsforløp.

Mandag 28. desember er det registrert tre nye smittede i Malvik.

De smittede er:

1: person i 30-årene. Nærkontakt av smittet.
2: person i 20-årene. Nærkontakt av smittet.
3: mindreårig person. Nærkontakt av smittet.

– Personene har milde sykdomsforløp. Smittesporing er gjennomført, skriver Malvik kommune, i en pressemelding mandag kveld.

– Ikke villsmitte

Malvik kommune igangsetter ikke noen spesielle tiltak i forbindelse med den økte smitten den siste tiden. Dette da all smittesporing i tilknytning til positive tester har avklart smittekilde. De aller fleste smittetilfellene har vært mellom personer i samme husstand eller kjente nærkontakter. Det er ikke såkalt villsmitte eller noe som kan betegnes som utbrudd i Malvik akkurat nå.

– Vi opplever at våre innbyggere er og har vært lojale til de anbefalingene som til enhver tid er gitt sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.

Fire fyrverkeriarrangement

Nyttårsfeiringen står for tur, og kommunen oppfordrer alle innbyggere til fortsatt lojalt å følge gjeldende smittevernrutiner.  Det er planlagt flere fyrverkeriarrangement i Malvik.

– Samarbeidet med arrangørene her er svært godt. De har tydelige og gode føringer på hvordan de trygt skal gjennomføre arrangementene sine, med høyt fokus på smittevern, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.

Kriseledelsen i Malvik oppfordrer alle innbyggerne til å følge nasjonale, regionale og lokale smittevernsregler – og det viktigste av alt; hold avstand og vask hendene.

Les forrige sak:
Vonen-loven har trådt i kraft – kan få fengsel i seks måneder

- Tiltaket vurderes derfor som forholdsmessig og tjenlig ut fra en helhetsvurdering

Close