-0 °C Stjørdal, NO
19/10/2020

Tre sauer tatt av bjørn i Sondalen

Nå jaktes det på bjørn også i Stjørdal

Denne sauen ble funnet ved Dyrdalsvollen onsdag. Statens naturoppsyn har vært ute og dokumentert funnene. Denne sauen ble funnet ved Dyrdalsvollen onsdag. Statens naturoppsyn har vært ute og dokumentert funnene. (Foto: Privat)

Det er gitt fellingstillatelse på en bjørn i Stjørdal. Dette ble raskt etterkommet etter at det i går og i dag er funnet tre voksne sauer tatt av bjørn.

En sau er funnet ved Dyrdalsvollen på Selbusiden av grensa mellom Stjørdal og Selbu, en i Tverrsona og en i Hevla som er området øst for Tverrsona. Sauene eies av Nils Sundal i Sondalen.

Det er jegere med hund på vei opp til Hevla hvor den siste sauen ble funnet. Ivar Rimul i Statens naturoppsyn (SNO) uttaler at rovene er ferske, noe som tyder på at bjørnen sannsynligvis befinner seg i området torsdag.

– Området det er gitt fellingstillatelse på er sør for Stjørdalselva, vest for Skarven, nord for Nea, øst for Selbuvegen mellom Hell og Tømra. Binne med unger er unntatt fra fellingstillatelsen, forteller Stian Almestad i Stjørdal kommune. Fellingstillatelsen gjelder fram til 17. august.

Her ser vi typisk nesebitt som er karakteristisk for bjørn. Det er hovedsakelig de fettrike jurene som er tatt på alle sauene.
Her ser vi typisk nesebitt som er karakteristisk for bjørn. Det er hovedsakelig de fettrike jurene som er tatt på alle sauene. (Foto: Privat)

Les forrige sak:
GLADE FOR Å STILLE OPP: Nora Elverum Holm (t.v.), Guro Andersen og de seks andre russejentene bekrefter at jobben med å holde Landsskytterstevnet 2018 grønt og rent går som smurt. Mange andre frivillige ungdommer hjelper også til, med grønne t-skjorter, etter avfallsavtalen med Isak D. Westgaard.
Holder LS grønt og rent

Rødrussjenter hjelper til med å rydde søppel på Landsskytterstevnet

Close