19 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Tre vann skal behandles med rotenon

1000 liter rotenon skal utrydde gjedda

Dette bildet er fra rotenonbehandling i Rådalen i Skjelstadmark i fjor. (Arkivfoto: Kjell Arnfinn Aune) Dette bildet er fra rotenonbehandling i Rådalen i Skjelstadmark i fjor. (Arkivfoto: Kjell Arnfinn Aune)

Tirsdag starter arbeidet å rotenonbehandle tre vann og tjønner i Stjørdal.

Det er Litj-Røstvatnet, Koltjønnin og Hakktjønna som nå skal behandles med rotenon for å fjerne gjedde fra vannene. Miljødirektoratet har gitt tillatelse til behandlingen.

– Gjedde er en fremmed og uønsket fiskeart i regionen og fjernes fra innsjøene for å hindre videre spredning fra lokaliteten, samt verne om stedegne fiskearter. Det trengs cirka 1.000 liter rotenon for å fjerne fisken, skriver Fylkesmannen i Trøndelag i en melding om saken.

Det praktiske arbeidet, som vil pågå fra tirsdag til og med torsdag, vil bli ledet av Veterinærinstituttet, og Fylkesmannen fraråder å drikke og bade i disse vannene framover.

– På grunn av midlertidig redusert vannkvalitet frarådes det å benytte vatna eller utløpsbekkene til drikke- eller badevann. Denne frarådingen gjelder så lenge det er skiltet om det rundt vatna, skriver Fylkesmannen

Les forrige sak:
Hva vil du lese om i avisa?

Vi ønsker oss masse tips!

Close