5 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Treffsikker skatvaling

Lotte Lie skjøt feilfritt på sprinten i det første norgescuprennet. En jublende glad Lotte skjønner at seieren er hennes.


LYGNA: – Det var en utrolig god følelse å kjenne at jeg hadde full kontroll og se blinkene ramle en etter en. Det er gøy å score mål på fotballbanen også, men følelsen av å se blinkene falle er enda bedre, smiler jenta som har kombinert fotball på Fram/Lånke med skiskyting i flere år. Da hun begynte på Meråker videregående skole tok hun valget om å satse alt på skiskyting. Fotball er en hobby hun driver med på somrene når tiden strekker til. Neste sesong skal hun spille for Varden.

 

– Jeg hadde ingen forventninger om å vinne. Målet var først og fremst å gjøre en god konkurranse. Jeg merket at formen var god på normalprogrammet den første dagen. Da ble jeg nummer tre med fire bom på 20 skudd. På sprinten bestemte jeg meg for å satse skikkelig, og jammen klaffet ikke alt, sier hun og smiler.
Hun har kjempet i norgestoppen i to år, men aldri tidligere opplevd å stå øverst i med ale de beste konkurrentene tilstede. Hun har andre og femteplass fra Hovedlandsrennet.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Og nå blir du NM-favoritt?
– Nei, i denne klassen er det veldig mange gode. Jeg har norgescupen og NM som mitt store mål. Den andre helga i januar er det nytt norgescuprenn på Simostranda. Jeg skal bruke jula godt til å forbedre meg, og kommer til å gå et par langrenn for å holde formen vedlike, sier  jenta som roser det gode miljøet på skolen i Meråker.

 

– Jeg har blitt en bedre utøver på alle måter. Her er det gode treningsforhold, gode trenere og et godt miljø. Her er det alltid noen som presser oss videre på trening, sier Lotte.
– Hun startet med skiskyting som 11-åring.
– Jeg var med på en skiskytterskole og ble bitt av basillen. Deretter har det blitt mer og mer satsing. På det meste i hardukene før sesongstart er vi oppe i 16 timer med trening i uka, sier den raske og treffsikre skatvalsjenta.
– Hun har Tarjei Bøe og  Meråkerjenta Elisa Ringen som sine store forbilder på skiskytterarenaen.


Les forrige sak:
Det blir en klassisk og fin romjulskonsert i Lånke kirke 6.juledag. Lånke Kor All herreavdelingen har fått med seg flere spennende solister. Disse ønsker velkommen til kirka 6.juledag. Fra venstre: Roar Kjelsaas, Jefsie Calatrava, Oddvar Nergård, Anne Birgitte Bouwhuis Røkke, Torstein Skjei og dirigent Mary Kjelsaas.
En ekte romjulskonsert

Idag, 30.desember,  klokka 18.00 starter en av få romjulskonserter denne julen […]

Close