4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Trener hardt før sluttspill

|| FRAM G 14 ER KLAR FOR SLUTTSPILL: Bak f.v. G 14: Brage Pettersen Aarstein, Mats Krøke Steinvik, Henrik Sørensen Skjervold, Markus Auran-Jensen, Isak Danielsen Saksvik, Adam Bremseth, Florian Eriksen og Ole Almestad. På laget spiller i tillegg foran f.v. Ludvik Danielsen Saksvik, Petter Skar, Ebbe Indergaard og Anders Dahlen Myhr. G 13: Mats Lundemo Våden, Arne Magnus Lie, Morten Henriksen og Espen Fordal Nakken. Ikke til stede: Teo Albrektsen, Henrik Lidal Jamne, Martin Halvorsen, Daniel Skar, Kristoffer Steinvik og Julian Bithammer.||

Da møtes de 16 beste lagene fra Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland. Det blir cupspill for å kåre en vinner. Alle lagene som kommer til kvartfinalen, er kvalifisert for Petter Wessel-Cup i Larvik lenger utpå våren.

– Det blir i tilfelle vår første opptreden i den cupen. Uansett er det klart at vi skal delta i Baldus Cup på Lillehammer siste helga i april, sier trener Ola Hagen Auran som har en klar ambisjon om å få spille i Larvik. Han har ansvaret for åtte 14-åringer på laget som i tillegg har støtte fra G 13-laget. Det trenes av Stian Indergaard.

Sammen siden 2012

– Guttene har spilt sammen siden 2012. Da var det minihåndball for 8-åringene. Det gledelige er at så godt som alle trives med håndballen og har fortsatt å spille. Det gode samarbeidet mellom guttene har gitt resultater.

Derfor har vi rykket opp i seriesystemet. Nå spiller vi utelukkende mot lag frå Trondheims-området som det eneste laget frå den nordlige delen av Trøndelag. Det opplever guttene svært positivt og høster nye verdifulle erfaringer som bidrar til deres utvikling. Vi har spilt jevnt med Klæbu som leder serien, sier Ola Hagen Auran.

5 av 20 fra Fram

– Fram har utviklet et godt samarbeid i første rekke med Freidig og Klæbu. Vi gjennomfører egne treningscuper før seriestart. Fram har et jevnt lag uten stjernespillere der alle har en viktig rolle. Alle spillere scorer og det scores fra alle posisjkoner. Kantspillerne er toppscorerne. Elles har vi opplevd at for tiden deltar fem av våre spillere på sonesamling. Det betyr at Fram har fem av 20 spillere på slike samlinger. Det er vi godt fornøyd med, sier treneren.

Godt treningsoppmøte

– Hvor hektisk er programmet?

– Vi har trening tre ganger i uka; tirsdag, onsdag og fredag. Det som er helt spesiet med denne gjengen, er det gode treningsoppmøtet. Det betyr at vi slipper å skrive oppmøtelister ganske enkelt fordi alle guttene møter opp. Kun sykdom skaper fravær. Vi spiller totalt 18 seriekamper gjennom vinteren. Nå ligger vi blant de fire beste. Derfor har vi kvalifisert oss til sluttspillet i april selv om det gjenstår tre kamper, sier Ola Hagen Auran som har sin idrettsbakgrunn fra svømmegruppa i Stjørdals-Blink:

– Men så fikk jeg forespørsel om å bistå guttelaget. Det har vært en positiv erfaring, sier han og forteller at guttene i forrige uke har besøk av SHK med trener Björn Blomquist:

– Han introduserte guttene for noen nye og populære treningsinnslag. Det er blant volleyball der spillerne kun får bruke en hånd. Det slo godt an!

Etterlyser sponsor

Anne Berit Hagen Auran er lagleder som etterlyser en ivrig sponsor:

– I tida framover vil vi være avhengig av noe økonomisk støtte i tillegg til treningsavgiften. Derfor vil jeg oppfordre alle håndballinteresserte med tilgang på sponsormidler om å ta kontakt, sier hun.

Les forrige sak:
||
300.000 til vaskemaskin

Mannskap og befal, men også renholdere som har renhold på stasjonen […]

Close