15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Treningsglede og allsidighet

| |

Northug trakk et stort publikum og tok seg god tid til en prat både før starten og før premieutdelingen. Svein Ove Dyrdal ville at Northug skulle gi et budskap til de unge utøverne om hva som er viktig i deres alder og på deres utviklingsnivå. Skikongens budskap var krystallklart:

– Det handler om treningsglede og allsidig aktivitet både sommer og vinter. For unge idrettsutøvere er det sunt å konkurrere i ulike idretter. Samtidig er det viktig å tenke langsiktig. Her spiller allsidighet en nøkkelrolle. Driv forskjellig og finn motivasjon! sa Petter Northug til de unge idrettsutøverne.

Skikongen hadde satt av denne dagen til å profilere sponsoren Coop og møte pressen som fikk et etterlengtet møte med mannen som i en årrekke har vært Norges fremste langrennsutøver. Etter aktiviteten på Hommelvik Sjøside var det tid for autografskriving med start kl. 17.00 presis i det nye inngangspartiet til Coop Ekstra. Northug fikk spørsmål om sponsorkontrakten: – Jeg var beæret over å få en slik forespørsel som gir meg anledning til å prioritere eget treningsarbeid, sa han.

Her kommer både NRK, TV 2 og pressen som får et sjeldent møte med Northug som er glad for en ny hverdag med eget lag. Svarene presenteres med sin egen vinkling. Men han er ikke glad for sykdommen som har satt en midlertidig brems for treningsopplegget.

Sesongprogrammet må justeres i forhold til hvor godt grunnlag han klarer å skaffe seg. Men utøveren selv tar situasjonen med ro. Her er det bare å innrette seg etter forholdene og ta tida til hjelp. Det store målet er fortsatt OL selv om han også er klar over at det i verste fall kan ryke.

Ole Hermod Sandvik

Men nå synes kroppen mer sulten på trening igjen. Så langt er det ikke tatt noen avgjørelser i forhold til sesongens store mål som Tour de Ski, OL og verdenscupen sammenlagt. Northug opplevde liknende avbrekk foran VM-sesongene 2009 og 2011 uten at det fikk innvirkning på mesterskapsprestasjonene.

Northug lever fortsatt med trua på at han skal klare å slå tilbake. Det store publikummet som var møtt fram utenfor Hommelvik Sjøside jublet over møtet med skikongen og ønsker av hele sitt hjerte å se at han konkurrerer med de aller beste om plasseringene på topp i OL.

Arrangementet var delt inn i forskjellige årsklasser. Det var egne heat for gutter 13 – 14 og 15 – 16 år mens jenter 13 – 16 år gikk samlet. Disse klassene gikk 2 x 2 km rundt Hommelvik Sjøside og viste fram hvor fort det går an å gå på ski. Petter Northug var starter. For junior og senior var det samlet start med en runde ved sjøkanten før turen gikk oppover mot Mostadmark med innlagt spurt. Det var overføring fra løypa ned til sjøsiden. I seniorklassen var Niklas Dyrhaug sterk. Ved den første spurten i Løfta hadde han skaffet seg forsprang på konkurrentene. Senere ble han innhentet av Didrik Tønseth.

Det var en staselig premiering med utmerkelse til alle deltakere som fikk komme opp på scenen og motta hyllesten fra publikum. Debuten var vellykket og Petter Northug ga klar beskjed om at neste år står han på startstreken.

Dette var dagen da Hommelvik ble satt på kartet – takket være den aktive skiavdelingen som nå teller dagene til junior-NM 2015.

 

 

Les forrige sak:
JaktiVærnesregionen er lansert

  I tillegg til Stjørdal er nå kommunen Meråker, Selbu og […]

Close