2 °C Stjørdal, NO
20/02/2019

– Trist, lei meg, frustrert og sint

||| Enhetsleder Sissel Overvik Holmberg er usikker på hvilket grunnlag grunnskoleteamet er bestemt avviklet. (Arkivfoto)|Torunn Gustad Meldal (t.v.) og Marit Sissel Sletne Alsethaug er de to som utgjør kommunens grunnskoleteam. Dette bildet er tatt i forbindelse med oppstarten av teamet til skolestart 2016. Den gang var humøret et helt annet enn dagen etter budsjettvedtaket om avvikling. (Arkivfoto)||

– Jeg er trist, lei meg, frustrert og sint. Det er leder Sissel Overvik Holmberg ved enhet barn og ungdom som på denne måten karakteriserer hva hun føler etter at flertallet på 21 mot 20 i kommunestyret har vedtatt å avvikle grunnskoleteamet.

Grunnskoleteamet ble opprettet fra skolestart i august 2016, og består av Torunn Gustad Meldal og Marit Sissel Sletne Alsethaug.

– Jeg undrer meg over om brukerne av tjenestene er hørt i saken. Skolene? Rektorene? Oppvekst? Er det drøftet i komite levekår? Hva mener velgerne? Disse spørsmålene stilte Gustad Meldal da hun fikk høre om forslaget fra posisjonen om å avvikle teamet hun utgjør halvparten av.

Enhetsleder Overvik Holmberg er også tydelig oppgitt, og undres over hvilket grunnlag denne beslutningen er fattet på.

– Dette er et team som skulle hjelpe barn og unge i grunnskolen på Stjørdal. Som skulle jobbe forebyggende for å hindre eskalering av problem. Dette er et team som får gode tilbakemeldinger for sitt arbeid og som har vært vellykket. De borgerlige velger å avvikle det. På hvilket grunnlag er ukjent, sier Sissel Overvik Holmberg.

Da ordfører Ivar Vigdenes presenterte det felles budsjettforslaget fra flertallskonstellasjonen på en pressekonferanse onsdag formiddag var han klar over at forslaget om å avvikle grunnskoleteamet ville vekke sterke reaksjoner.

– Det er ikke med lett hjerte vi avvikler grunnskoleteamet. De har gjort en god jobb, men vi velger å prioritere et større samlet løft for tidlig innsats i skolene, uttalte ordfører Vigdenes da.

Les forrige sak:
||
Kjørte med promille og uten førerkort

Mannen i 50-årene ble først tatt for promillekjøring midt i Stjørdal […]

Close