10 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Tromsdal tilbake i Blink

Stjørdalingen lånes ut fra Ranheim i vårsesongen

Jakob Talmo Tromsdal er klar for spill for Stjørdals-Blink i vårsesongen. (Foto: Blinkfotball.no) Jakob Talmo Tromsdal er klar for spill for Stjørdals-Blink i vårsesongen. (Foto: Blinkfotball.no)

Han debuterte for Stjørdals-Blinks A-lag da han var 15 år og 13 dager gammel. Treneren som ga han debuten var Roar Vikvang. Nå er Vikvang tilbake, og det er også Jakob Talmo Tromsdal, drøyt seks år eldre.

– Jeg kjenner Roar godt, og han kjenner meg godt, så det blir en bra match. Det sier Jakob Talmo Tromsdal. 21-åringen er tilbake i Stjørdals-Blink på utlån fra Ranheim, i første omgang i vårsesongen 2019.

Tromsdal fikk noen innhopp i eliteserien for Ranheim i fjor, men da han virkelig var på tur inn i startelleveren ble han skadet. Dermed gikk det meste av høstsesongen fløyten for talentet fra Stokmoen. Oppvokst noen hundre meter fra Blinkbanen skal han nå bidra for moderklubben i en periode.

– Jeg må ha spilletid, og da var Blink et naturlig valg for meg. Avdelingen er hard, så her får jeg matchet meg bra, sier Tromsdal, som håper han får brukt sine beste egenskaper på Blinks midtbane.

– Jeg skal bidra med det jeg har lært i Ranheim, og ta med meg noen referanser derfra. Jeg skal bruke fotballhodet mitt, pasningsfoten og klokskapen, sier Jakob Talmo Tromsdal.

Siden Blink-debuten på Flisa 8. oktober 2012 har Tromsdal vært fire sesonger i Rosenborg og to sesonger i Ranheim. De to årene i fjæra med opprykk og eliteseriespill har vært en opptur, men det er nok også mange som husker langskuddet hans da han avgjorde NM-finalen for Rosenborg to minutter før slutt av ekstraomgangene i 2013.

Coop Storlien artikkelnivå

Hos Blink mottas Tromsdal med vidåpne armer.

– Vi har vært klar overfor Ranheim angående vår spillerlogistikk at vi ønsker oss de som ikke spiller fast i eliteserien for dem. Det er flere stjørdalinger i den kategorien. Jakob er en fotballspiller som er altfor god til å leve i skyggen på en innbytterbenk i flere sesonger. Vi ønsker å bistå stjørdalsgutten Tromsdal til å bli eliteseriespiller og han vil samtidig hjelpe oss i 2.divisjon. Vi har også i denne forbindelse hatt en god og konstruktiv dialog med Ranheim Toppfotball, sier sportslig leder Håvard Fuglem om låneavtalen. Han har klare forventninger til at 21-åringen skal løfte Blink i vårsesongen.

– Han er en meget god 2. divisjonsspiller som er vant til å trene på et enda høyere nivå. Vi har klar forventning om at han går foran som en referansespiller i Stjørdals-Blink Fotball og benytter denne muligheten til å ta steg som fotballspiller, sier Fuglem.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Truet vakter på utested

Ble vrang da han ble nektet adgang

Close