0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Trond Olav ble Årets Fiberambassadør!

|| Trond Olav Beitland til venstre med diplomet, sammen med vinnere fra Conoco Phillips og Children’s International School.||

I jurybegrunnelsen heter det:

Internett er blitt ekstremt sentralt for alt vi gjør i både hjemme og på jobb. Tilgangen til kraftige bredbåndsaksesser er ofte en forutsetning for å kunne utnytte de tjenester som er tilgjengelige via Internett på en optimal måte.  Årets fiberambassadør så tidlig at fiber er nødvendig for å dekke dagens og fremtidige bredbåndsbehov. Årets fiberambassadør kler videre beskrivelsen kanskje bedre enn noen andre, og har med sitt initiativ gitt mange mennesker aksess til fremtiden.Sammen med Trond Olav Beitland var Regjeringen Solberg ved Solvik-Olsen og Hoksrud, samt Anders Sætre i Tinn Energi nominert til prisen.I tillegg til årets fiberambassadør, ble det delt ut to andre priser. Årets Fiberpris gikk til ConocoPhillips, og årets bransjepris gikk til Children’s International School.

Fint å bli satt pris på for arbeidet

Det var i 2005 Færbøgda i lag dro i gang arbeidet med fiber til Forradal. Laget Færbøgda i lag hadde blitt etablert året før. Tidlig fant man ut at dette prosjektet blant flere var viktig for bolyst og blilyst. Det var kona til Trond Olav, Heidi Beitland som spurte om han ville bli prosjektleder.

–          Jeg arbeidet i Trondheim på denne tiden, og vi hadde en dårlig ISDL-linje hjemme i Forradal. Vi fikk sendt ut brev til tre leverandører. Det ble kalt inn til Informasjonsmøte før jul i 2005. Vi fikk positive tilbakemeldinger og avisa «Færbyggen» som gis ut fire ganger i året, ga rapporter om prosjektet. Det var møter og signering av lister for kommende abonnenter, husker Trond Olav.

–          Hvordan finansierte dere dette prosjektet og når sto det ferdig?

–          NTE ga oss en første kostnadsoversikt, vi mangler 1,5 millioner kroner. Det ble søknader om finansiering flere steder. Det ble lagt et tak på egenandel på 8. 500 kroner. Utredninger tok tre og et halvt år frem til 2008, da prosjektet startet opp for fullt. Ni geografiske grupper med hver sin byggeleder ble engasjert. Dette fungerte bra med bygging og god oppslutning. Trasevalgene gikk også over all forventning. Fylkeskommunen, Hegra Sparebank, Stjørdal kommune flere mindre bidragsytere og lokale foreninger ble med i tillegg til egenandeler. Det ble åpningsfest på Skogtun høsten 2008, og i ettertid har fibernettet fungerer veldig bra og vi har svært lite problemer.

–          Ikke et eneste problem med linja etter at denne ble operativ?

–          Svært lite, og er det noe så gir NTE oss meget god kundeservice. Vi vet dette er viktig for bosettingen i bygda. Rundt 160 husstander her og 180 med Flora ble med sammen med Meådal. Traseen med hovedfremføring følger høyspentledningen med forgreininger, sier årets fiberambassadør Beitland, som har hengt opp sin plakett på jobben og sier diplomet skal på veggen hjemme i Forradal. Trond Olav Beitland sier det å få fiber-linja er veldig viktig for distriktene og verdiskapningen. Dette har kommet alle til gode både liten og stor, og det er flere som har hjemmekontor med god nettilgang.  Minst tre færbøgdinger har funnet sin partner på nettet. Her er med andre ord «alt i boks», som TV, Filmleie full HD, Internett, og fasttelefon. Vi gratulerer med tittelen!      

Juryen ble ledet av Per-Morten Hoff (IKT-Norge), og bestod ellers av følgende: Halvard Torsnes (Atea), Hilde Tank-Nielsen (EVRY), Nils Ove Gamlem (Cisco), Ole Tom Seierstad (Microsoft), Bjørn Rønning (Norsk Fiberforening), Tom Solberg (NetNordic), Bjørn Semundseth (First Tuesday), Torbjørn Hulbak (Phonect) og Jørn Slåtten (Broadnet).

Mere om Fiberprisen

Broadnet delte ut 3 priser på Fiberdagen i Oslo 29. januar 2014.

·         Årets fiberpris:
Prisen deles ut til en organisasjon eller bedrift som kan vise til økt effektivitet, bedre sluttkundeprodukt og økt kundetilfredshet etter å ha tatt i bruk fiber. Prisen inneholder en donasjon på kr 100 000,- til Broadnets samarbeidspartner Right To Play.

·         Årets bransjepris:
Prisen deles ut til en aktør i valgt bransje som kan vise til samme utvikling og resultater som ligger til grunn for hovedprisen. I år er valgt bransje utdanning.  Årets fiberambassadør:
Prisen deles ut til en organisasjon, bedrift eller person som har utmerket seg spesielt med å sette fiber på agendaen. Les om hva som ellers foregikk på Fiberdagen her: http://www.broadnet.no/fiberdagen/

Les forrige sak:
||
Ingen gaupekvote i Værnesregionen

Vedtaket medfører at det ikke åpnes opp for kvotejakt på gaupe […]

Close