5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Trøndelags beste rente på BSU?

Hilde Sætertrø, avdelingsleder i Selbu Sparebank på Stjørdal, og kunderådgiver Bjørn Ole Håve anbefaler unge med egen inntekt å opprette BSU-konto i Selbu Sparebank for å få Trøndelags beste sparerente.


Sparetilbudet er rettet spesielt mot unge som har egen inntekt, og som sparer til egen bolig (BSU = BoligSparing for Ungdom). Det spesielle med en BSU-konto er skattefradraget på inntil 4000,- kr hvis sparebeløpet er på 20 000,- kr pr år.
Myndighetene har satt et krav på minimum 10% egenkapital ved kjøp av bolig, og Finanstilsynets nye retningslinjer er nå 15% egenkapital. Det er derfor helt nødvendig at man tidlig starter å spare til egen bolig slik at man kommer seg inn i boligmarkedet. Det er ikke noe krav å spare 20 000,- kr pr år for å utnytte skattefradraget, men det er smart å spare så mye man kan.

 

Selbu Sparebank har daglig samtaler med unge kunder som søker råd og etterspør banktjenester. En liten bank med høyt kvalifiserte rådgivere er det beste for ungdom som skal begynne å ta ansvar for egen økonomi. Her får ungdommen innførende kunnskap om økonomi og gode råd og veiledning i hvordan man best kan forvalte egne penger. Vi kjenner kundene og de kjenner oss, vi er lett tilgjengelig og tar oss god tid når ungdommen søker hjelp. Vi har også et nært samarbeid med kommunene som gir ungdom startlån, som kan utgjøre egenkapital-andelen ved kjøp av bolig. Vi finner i de aller fleste tilfeller en løsning som gjør det mulig for unge å kjøpe både bolig og/eller bil, sier avdelingsleder Hilde Sætertrø  i Selbu Sparebank avdeling Stjørdal.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Den knallgode renten som Selbu Sparebank nå kan tilby, samt skattefordelen denne sparingen har, utgjør til sammen en meget høy og helt risikofri avkastning. Sparepengene på en BSU-konto må brukes til kjøp av bolig, men kontoen kan fortsatt stå og man kan fortsatt spare på denne selv om man har kjøpt boligen, for å utnytte skattefordelen. Da er det spesielt viktig å få god avkastning i form av god rente på sparepengene. Vi oppfordrer alle under 33 år, og som har egen inntekt, til å opprette BSU-konto, eller flytte sin BSU-konto til Selbu Sparebank for å få den beste renta. For å få skattefradrag i  2011 må sparebeløpet settes inn før utgangen av året, sier Hilde Sætertrø.Les forrige sak:
Populære folk på T orgkvartalet f.v. Lene-Mari Prøven Flaamo, Hans-Erik Dysvik Husby og Erle Børstad
Mille og Max populære

  Et stort publikum hadde møtt fram for å høre høytlesing […]

Close