3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Trønderbataljonen campet på Hellstranda

 

Den grunnlegende ideen er å gjemme bokser (cacher) og registrere koordinatene på internett. Hvem so helst med en GPS-mottaker kan hente koordinatene for å finne cachen og senere logge den på geocaching.com for å vise at den er funnet.

 

De som deltar i geocaching er folk i alle aldre inkludert famillier med barn, studenter,voksne og pensjonister. Det er en verdensomspennende aktivitet med miljø- og samfunnsprofil. Siden september 2000 har geocaching vokst fra 75 cacher (bokser) i forskjellige land til over 1,5 millioner cacher rundt i hele verden.

 

Det som skjedde på Hellstranda i helga var at det ble arangert et Event.

 

Hell Beach Cleanup. Som betyr :

Cache in the trash out.

I et forsøk på å holde nature ren, hvor geocacher gjemmes utøves “Cito” , kort form av cache in and trash out. Geocachere gjør en innsats for miljøet ved å fjerne søppel og avfall, og ved å forlate området så urørt som mulig. Mange geocachere har også en søppelpose i sekken , klar til bruk. Noen ganger organiseres CITO- Event for å rydde rundt spesielt utsatte cacher.

På Hellstranden i helgen var det ca 70 stk innom og mange overnattet der i telt både store å små. Det ble plukket ca 7 stk søppelsekker.

Mer info finner du på www.geocaching.com

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
Kulturhuset vil gi store navn

  Andre kulturhus det er naturlig å sammenligne seg med er […]

Close