1 °C Stjørdal, NO
26/10/2021

Spar Hegra uke 43
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Trønderlåna forsvant i kontrollert brann

Brann- og redningssjef Thor Amundsen og leder beredskap, Jan Egil Hagen foran trønderlåna på Forbord i Skatval.

 


Litt dramatikk er det alltid rundt en brann, selv om brannfolkene denne gangen hadde full kontroll. Trønderlåna var ubebodd og lokalisert i Forbordsgrenda under fjellet Forbordsfjellet. Her hadde tidligere en gressbrann ute av kontroll påført bygget skader slik at det ikke var til å redde.

 

–          For oss i Brann- og Redning er det verdifullt å kunne legge øvelser til mest mulig realistiske steder. Denne trønderlåna har vi nå benyttet fire ganger til røykdykkerøvelser og øving på andre oppdrag. Nå var det klart for en kontrollert nedbrenning av hele huset som besto av en laftet tømmerkonstruksjon, sa leder beredskap Jan Egil Hagen ved det brennende huset.  

 

Verdifulle erfaringer

Øvelsen med kontrollert nedbrenning startet ve at en campingvogn ble plassert tett inntil huset og påtent. Vogna tok raskt fyr, var utbrent i løpet av et minutt, og antente hovedhuset.

–          Her fikk vi i praksis se hvor raskt flammene sluker objektet som står i fyr og flamme. Ei eldre campingvogn i brann antente raskt trønderlåna som på grunn av trekk og vind raskt sto i flammer. Vi la også inn i denne øvelsen melding om savnet person i bygningen. Slik får våre røykdykkere trent på situasjoner som kan være reelle i et ordinært branntilfelle, forklarte brannsjef Thor Amundsen og leder beredskap Jan Egil Hagen. Sju brann- og redningsfolk deltok denne dagen, og det var kun denne bygningen som ble flammenes rov i kontrollerte former. Vi minner uansett om sjekk av røykvarslere og brannslukkere i de tusen hjem!

 

Vannspruten og trykket i tillegg til stor varme ga brannmennene god erfaring etter denne øvelsen.

 

Hugo Brekke fra brann og redning foran det overtente huset i Forbordsgrenda.

 

Les forrige sak:
Nå skal fiberkabelen legges i stort tempo. Maskinkjører Bo Strøm og Stian Jøssund gleder seg til jobben. Foto Stjørdal Fotoklubb Per Olaisen
Fiberkabel til Meråker

    Nå starter leggingen av fiberkabel til Meråker. Hver uke […]

Close