1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

Trondheim vil ut av avtale

Peder Morset Folkehøyskole eier et sykehjem som ligger like ved Middelhavet helt vest av sentrum i Villajoyosa. Folkehøyskolen inngikk avtalen med Trondheim da de borgerlige styrte byen. Etter siste valg fikk som kjent  Ap fikk ordfører-setet i Trondheim. Trondheim sliter med å få pasienter fra egen kommune til å reise til Costa Blanca og sykehjemmet i Villajoyosa. Dette er blitt kostbart for kommunekassen, skriver Spaniaavisen.

 

Trondheim kommune har sendt forespørsel til alle Norges 429 kommuner om utleie av plasser ved sykehjemmet det er inngått 20 års leieavtale med.  Sykehjemmet ble åpnet i 2009. TV2 hadde høsten 2010 reportasje om at samtlige 29 rom sto ledige. Vistamar drives av Trondheim kommune i samarbeid med Peder Morset Folkehøgskole. Med sine 14 ansatte gir det utgifter på 924.977 kroner hver måned for Trondheim kommune. Driftsavtalen er på 20 år hvor Trondheim kommune leier 24 av de totalt 29 plassene i 20 år.

Les forrige sak:
FOTO: Terje Craig Furunes (t.v), Erling Solem fra Surnadal og vokalist Terje Espe fra Hornindal slipper snart en ny plate
Som vist på radio

                      […]

Close