16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Tror på mer olje

Heidrun-feltet som driftes fra Stjørdal får lengre levetid og økt produksjon. Foto: Statoil.

 

 

Det var ifølge magasinet Industrien vanskeligheter med å holde boreprogrammet på Heidrun som gjorde at Statoil nedskrev reservene i Heidrun-feltet med 120 millioner fat til en verdi av 100 millarder kroner i fjor. Nå er målet derimot å øke de utvinnbare reservene ved å øke utvinningraden til 46 prosent. Dermed blir det maksimale uttaket oppimot 53 prosent og modning av mellom 185 og 190 millioner fat fram til 2020, sier Tore Kulset i driftsorganisasjon. Nå produseres rundt 75000 fat i døgnet fra feltet.

 

– Vi har hatt en god start på året. Ingen farlige hendelser og vi har en god regularitet i driften, forteller produksjonssjef Lars Klevjer til magasinet. Samme mann forteller at det nå planlegges såkalt kveilerørsboring for første gang i Norge. Det vil bli bort små  små sidesteg slik at man kan få tilgang til områder i reservoaret hvor hydrokarbonene er lukket inn i lommer. Denne boringer er som annen sidestegsboring av flergrensbrønner,men her er snakk om at motoren på boret er helt framme ved borekronen. Tenikken er kjent fra boring på land. Statoil planlegger å bore tre sidesteg per år for å utvikle teknologien. Hele programmet er foreløpig beregnet til å vare i sju år. Dette vil samtidig forlenge Heidruns levetid med nye 25 år – fram til 2045. Statoil plalegger å bygge et nytt dekk for å få plass til alle planlagte aktiviteter.

Coop Storlien artikkelnivå
 

Les forrige sak:
Pål V. Wostryck og Odd Egil Wangberg i Stjørdals-Blink Fotball har som mål å ha den nye kunstgressbanen klar til 1. november.
Andeler for 1 million

  - Vi er godt i gang med arbeidet med forberedelsene […]

Close