4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Tror tiltakene kan holde barna på skolen

Alle skoler er i rød beredskap

Ordfører Ivar Vigdenes.

Alle skoler er i rød beredskap, og nå krysser ordføreren fingrene for at tiltakene kommunen har innført vil være nok til å holde elevene på skolen og barna i barnehagen.

Det var under en pressekonferanse på rådhuset fredag ettermiddag ordføreren opplyste om at alle skoler var satt i rød beredskap og at alle idretts- og kulturaktiviteter for barn og unge skulle stanses.

– Barna skal på skolen

I vår var Stjørdal kommune blant de raskeste i landet til å stenge ned skolene da koronaviruset slo til for fullt. Nå tror ordfører Ivar Vigdenes at tiltakene som gjennomføres i Stjørdal skal være nok til at elevene fortsatt kan gå på skolen. Blant annet er dugnadsperioden utvidet til å gjelde til og med 15. november.

– Vår målsetning er at barna skal på skolen på mandag. Jeg vil ikke gå inn på noen gradering av hvor nærme vi er å stenge ned skolene nå, men vi håper og tror at de tiltakene vi har innført skal gi oss tilstrekkelig handlingsrom til å forfølge smitten slik at vi kan gå tilbake til en normalsituasjon 16. november. Men å vite tør jeg ikke begi meg inn på, sier han.

Elevene sluses inn

Rød beredskap betyr at det er satt inn svært strenge smitteverntiltak på skolene. Stokkan ungdomsskole sendte ut fredag ettermiddag følgende beskjed til foreldre og elever:

– For Stokkan sin del innebærer det at vi gjennomfører skolen på samme måte som vi gjorde de to første ukene i høst. Det innebærer at vi komprimerer skoledagen vår, og går bort fra ordinære felles friminutt. Klassene tar egne pauser når lærerne synes det passer inn i skoledagen. Elevene vil også bli sluset inn puljevis på morgenen. Vi har også andre mindre tiltak som iverksettes. Vi iverksetter alle disse tiltakene for å kraftig redusere antall elever som har kontakt med hverandre i løpet av dagen», skriver rektor Torbjørn Morset Størseth i meldingen.

Barnehagene fortsetter beredskapen på gult nivå.

Høy prioritering

Vigdenes er tydelig på at skolegang for barna er svært viktig.

– Sammen med verdiskapningen i samfunnet har barns utdanning høyeste prioritet, og etter det kommer barns fritid som vi nå må innføre begrensninger ved at vi stenger all barne – og ungdomsidrett og kulturaktiviteter, sier han.

Les forrige sak:
Slik skal lokalsamfunnet stenge ned

18 smittet og 400 personer i karantene

Close