16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Tryggere ferie med kredittkort

Kunderådgiver Bjørn Ole Håve i Selbu Sparebanks avdeling i Kjøpmannsgata, anbefaler å ta med Terra Gold på ferie. Et kredittkort som gir 4 % bonus på f.eks flyreiser og bensin.

 


Selv om sikkerheten blir stadig bedre, så kan både vanlig bankkort og kredittkort bli utsatt for svindel eller bli stjålet og misbrukt. Begge kort er underlagt samme type reklamasjonsregler, men det er en stor forskjell. Hvis noen misbruker kredittkortet ditt, så har de ikke tilgang til lønnskontoen din. Du slipper altså at kontoen din blir tappet mens du ordner opp.

 

Når du skal ut å reise, er det viktig å tenke over følgende:

Hellsenteret uke 25 mobil

Sjekk saldo i Norge før du drar. Kontroller utløpsdatoen på kortet, og forsikre deg om at du har nok penger på kontoen. Sørg for at du er a jour med innbetalingene til kredittkortet ditt.  

Logg deg inn i NettBanken og registrer alle dine norske betalingskort i kort/sperretjenesten. Da har du mulighet til å sperre alle kortene ved å ringe vår døgnåpne sperretjeneste. Husk å lagre nummeret på mobilen.  

Det er viktig å lære PIN-koden utenat, sånn at ingen uvedkommende kan finne den nedskrevet. Husk å forsikre deg om at ingen har deg under oppsikt når du bruker PIN-koden din.  

Ta vare på bankkontoen din
Når du reiser på ferie i sommer er det viktig å huske å bruke kredittkortet ditt i stedet for bankkortet ditt. Skulle du miste eller bli frastjålet kredittkortet så vil ikke bankkontoen bli berørt. Husk også å bruke kredittkortet når du reserverer leiebil og hotell. Da blir ikke beløpet reservert på bankkontoen din.  

Betal alltid i lokal valuta for å unngå at kjøpet blir dyrere enn nødvendig
Når du velger lokal valuta er det Visa eller MasterCard som setter vekslingskursen etter gjeldende satser. Hvis du velger å betale i norske kroner er det forretningen eller banken der du handler som bestemmer vekslingskursen. Du vil da kunne få en dårligere vekslingskurs enn om du velger lokal valuta. 

Ikke oppbevar kort og kontanter på samme sted
Det er også smart å ta med minimum to kort som du oppbevarer på forskjellige steder, da kan du unngå å miste alt samtidig. Bruk sikre oppbevaringsbokser eller safen på hotellrommet.
Hold vesker og lommebøker nært kroppen når du befinner deg på folksomme steder. Bruk pengebelte hvis det er mulig.


Kontroller informasjonen på kvitteringen før du betaler med kredittkort
Du er ansvarlig for totalbeløpet, så forsikre deg om at totalbeløpet er fylt ut før du signerer.   Ta vare på alle kvitteringer, og kontroller dem mot kontoutskriften. Dersom du blir belastet for kjøp du ikke har foretatt, må du varsle banken din umiddelbart.    


 

 

Les forrige sak:
Det var mange spørsmål å besvare for Sonja Helen Moen da Fosslibekken barnehage var på besøk hos KIWI Mindes Hus,- bl.a. om hvor bananer kommer fra.
– Kor kjæm bananan i fra?

    Daglig leder Sonja Helen Moen hadde invitert barna for […]

Close