17 °C Stjørdal, NO
13/08/2020

Partileder besøkte oppvekstsenter

TRYGVE TILBAKE I SKJELSTADMARK: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum t.v. vender tilbake til Skjelstadmark fire år etter forrige besøk. Her er han sammen med f.v. ordfører Ivar Vigdenes, rektor Anders Westöö, Skjelstadmark-entusiasten Siv Sætran, kandidat til kommunestyret og sjåfør Tor Helge Slind. TRYGVE TILBAKE I SKJELSTADMARK: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum t.v. vender tilbake til Skjelstadmark fire år etter forrige besøk. Her er han sammen med f.v. ordfører Ivar Vigdenes, rektor Anders Westöö, Skjelstadmark-entusiasten Siv Sætran, kandidat til kommunestyret og sjåfør Tor Helge Slind.

– Ledelse handler om å se ansatte og elever der de er, sier rektor Anders Westöö ved Skjelstadmark oppvekstsenter når han hilser Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tilbake fire år etter forrige besøk som også fant sted i et år med kommunevalg. ‘

– Det har skjedd mye på de fire årene, sier rektor Westöö som er glad for at Skjelstadmark oppvekstsenter har et lavt sykefravær på 1,5 – 2 %. Skolen har i dag 97 elever. Større årskull gir en tilvekst på fem ekstra elever til høsten. I tillegg kommer barnehagen med 60 plasser.

Den er full. Kapasiteten betyr at alle barn fra Skjelstadmark nå får plass på barnehagen som ble utvidet med en ny avdeling sommeren 2017.

– Trygve Slagsvold Vedum: – Du har ansvar for alt?

Westöö: – Ja, og vi skal bruke de mulighetene som vi har. Det var skole og barnehage her dag jeg kom. Det handler om strukturer og samarbeid. Nå har vi en person som har ansvar både i barnehage og SFO.

Vi har en medarbeider fra barnehagen som blir med opp på 1. trinn. Det skaper større trygghet blant barna med kjente fjes. Vår organisering gir større fleksibilitet for ansatte og større trygghet for barna.

Som oppvekstsenter har vi mulighet til å forlate begrepet «overgang». Nå snakker vi heller om sammenheng med kjente ansikter. Barn fra barnehagen har vært med SFO på tur og fått bedre kjenskap til SFO som de får møte når de kommer på skolen.

Barn fra barnehagen har deltatt i et forskningsprosjekt som handler om hvordan vi gir de yngste barna opp til 3 år en god start på livet. Hvor god er vi på å stille de riktige spørsmål?

Jeg har eksemplet med 2-åringen som plutselig reiser seg. Kanskje blir han kommandert på plass igjen av en voksen som ikke klarer å se hva barnet er i ferd med å gjøre. For barnet har vært uheldig og sølt litt.

Og nå skal barnet hente en serviett for å tørke opp. Derfor må vi ta oss tid til å se barnet, sier rektor Anders Westöö som med sin svenske bakgrunn er litt forundret over norske skolevesens forhold til mat. Derfor berømmer han det gode samarbeidet med Bygdekvinnelaget som har vært med på et prosjekt med matservering på skolen.

Anders Westöö: – All forskning viser en klar sammenheng mellom næringsinntak og skoleprestasjoner. Våre 1. klassinger får frukt i 9-tida. Det har en positiv virkning. Norsk skole har mer å hente i forhold til gode matvaner.

Trygve Slagsvold Vedum har fått med seg en nytte dose om oppvekstsenter denne dagen. Han har lært at Stjørdal har oppvekstsenter i Elvran og Forra ved siden av Skjelstadmark.

Ordfører Ivar Vigdenes benytter anledning til å skryte av barnehageutbyggingen i Skjelstadmark som hadde meget godt deltakelse fra bygda med gode innspill: – Vi har blitt gode på slike prosesser i Stjørdal, sier han til en lyttende partileder som må videre på et intenst program:

Første post er en stopp for å beundre heiskrana ved nye Hegra barneskole. Videre er det et besøk på Hell-banen og i Fosslia før turen går til Stjørdal sentrum der han skal kjenne på atmosfæren og stå på stand. I kveld har Senterpartiet fest med sodd på Trudvang.

 

Les forrige sak:
NY TRAFIKKSKOLE: - Jeg ønsker velkommen til min nye trafikskole, sier trafikklærer Kåre Forbord i KF Trafikkskole.
Starter egen trafikkskole

Erfaren kjørelærer på egne hjul

Close