10 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Turisthytte holder åpent til tross for smitteutbrudd

Ukjent smitteomfang over svenskegrensen

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Flere ansatte ved Storulvån fjellstasjon i Åre har denne uken testet positivt for koronaviruset. Til tross for dette fortsetter turisthytten driften gjennom helgen.

I løpet av uken har flere ansatte blitt syke og 25 personer ved turisthytten har testet seg for viruset. Fire er bekreftet smittet, seks testresultater var negative, og de andre har ikke fått svar i skrivende stund, opplyser SVT fredag ettermiddag.

Til tross for dette velger turisthytten å holde åpent i sesongens siste helg.

TV-stasjonen kontaktet regionens smittevernlege for å spørre om hva som gjelder i lignende utbrudd, og om man anbefaler umiddelbar stengning av turisthytten på grunn av utbruddet.

– Det avhenger av hvordan situasjonen ser ut. Hvis man følger gjeldende restriksjoner på karantene, slik at ansatte som er og mistenkes for å være smittet, ikke omgås ansatte som er sunne eller har kontakt med gjestene, kan virksomheten holdes åpen, skriver TV-stasjonen.

Turisthytten fortsetter driften med ansatte som ikke er i karantene, og de ansatte som venter på testsvar sitter i karantene i påvente av testresultatet.

– Veldig anstrengende

En drøy time senere opplyser Sveriges radio at flere koronasmittede har blitt innlagt ved Østersund sykehus de siste ukene. Siden tirsdag har antall personer innlagt på sykehuset grunnet korona vært mer enn 20 hver dag, skriver radiostasjonen.

– Det er veldig anstrengende. For en drøy uke siden åpnet vi en annen enhet for å ta imot alle pasienter, sier operasjonsleder ved infeksjonsklinikken på sykehuset, Jessica Nääs.

Les forrige sak:
Et firma anmeldt da de ikke hadde montert fartsskriver

Flere kjøretøy fikk bruksforbud under kontrollen

Close