-6 °C Stjørdal, NO
27/02/2020

Tydalsfestival´n 2011

Festivalen som arrangeres på Trøndelags fineste festivalarena på Stugudal i Tydal, arrangeres i år for femte gang 15. og 16. juli. Med et folkelig og bredt program har festivalen befestet sin posisjon i festivalnorge. Tydalsfestival´n er også en av de få festivalene som har gått med overskudd siden sin oppstart. Tydalsfestival´n presenterer i dag ny navn. Hans Bollandsås, Odd Nordstoga, Sie Gubba, Sjuende Far I Huset og Folk Paa Tur er i dag klare for sommerens festival. Sammen med artistene som er klare tidligere, Henning Kvitnes, Erik & Kriss, Björn Rosenstöm, Staut og Tornado Gold, blir dette et variert, folkelig og spennende program.

Hans Bollandsås ser frem mot plateutgivelse og sommerens festivaler
2010 ble et begivenhetsrikt år for Hans Bollandsås. I november ble han kronet ”Norgesmester i Blues-gitar” på Gitarkappleiken på Notodden samtidig som han deltok i TV 2-programmet X Factor – som han også vant! Nå står nye utfordringer for tur. I disse dager er han i gang med innspillingen av sin debutplate. Sony Music kan nå bekrefte at Hans’ debutalbum – som ennå ikke har noen tittel – er satt til release mandag 4. april. Albumet spilles i disse dager inn i det så smått legendariske Athletic Studio i Halden som tidligere har huset storheter som Madrugada, Big Bang, Motorpsycho og De Lillos for å nevne noen, og produseres av Per Borten. Fredag 15. juli er det mulig å oppleve Hans Bollandsås med fullt band på Tydalsfestival´n.


Odd Nordstoga tilbake til  Tydal


Odd Nordstoga er luringen, trubaduren og spellemannen som har lagt hele Norge for sine føtter og med hans allsidige folkelighet, og hans evne til å koble det moderne med det tradisjonelle er han en artist som treffer mange. Etter gjennombruddet i 2004 med albumet Luring har Odd Nordstoga blitt en meget populær artist som har deltatt på mange musikk- og teaterprosjekter. Etter hans siste album November som kom i oktober, turnere han nå rundt i landet frem til 20. mars før han igjen er å oppleve på få festivaler i sommer, der i blant lørdag 16. juli på Tydalsfestival´n.


Sie Gubba spiller for hele familien
Sie Gubba som ble stemt frem til Gullfinalen i den Norske Melodi Grand Prix har blitt et av de mest etterspurte bandene for arrangører i fra hele landet. Det er liten tvil om at de har en meget bred tilhengerskare, fra de helt unge til det mer voksne publikum. Dette er kanskje et publikum som ikke har muligheten til å oppleve sitt favorittband live. Dette blir det nå muligheten til under lørdagens familieprogram på Tydalsfestival´n. Her vil barn, forelder, besteforelder og kanskje oldeforelder sammen få oppleve en Sie Gubba konsert på en stor scene.

Sjuende Far I Huset plate aktuelle


Bygderockband fra Verdal ga ut sitt debutalbum Bestemor i 2008 har turnet rundt om i landet og har bygd seg opp en lojal tilhengerskare over store deler av landet, og kanskje den største her i Trøndelag. Bandet har vært i Larville Studio på Stugudal med Lars Lien som produsent, å et nytt album kommer samtidig som sommersola kommer krypende. I følge bandet selv har studio-oppholdt vært en eneste lang musikalsk fest og lek. Det er bare å glede seg til nytt album og at Sjuende Far I Huset kommer “hjem” Stugudal og Tydalsfestival´n 16. juli.


Folk Paa Tur, ekte musikk
Noe mer ekte musikk en det Folk Paa Tur presentere skal man lete lenge etter. Her spilles det på det akustiske og ekte musikalsk innlevelse. Bluegrass, irsk folkemusikk, med ispedd country, blues og norsk folkemusikk er dette er et band som klarer å skape fest og liv, rytme og dynamikk som har en fantastisk appell til publikum. Bedre festmusikk for å skape liv finnes ikke. Og for de som vil være med på festen er det bare å komme til Tydalsfestival´n 16. juli.


Festival i mange år
Med den femte Tydalsfestival´n blir dette den syttende musikkfestivalen som arrangeres på Stuguvoldmoen. Siden den første trekkspillfestivalen i 1984 er arene bygd opp og forbedret mange ganger og fremstår som Trøndelags fineste festivalarena, ja kanskje Norges fineste. Og ikke uten grunn ga Adresseavisen nettopp denne arenaen terningkast seks i anmeldelse av festivalen i 2008.  Selv om området på Stuguvoldmoen er romslig fremstår likevel festivalen som meget intim og koselig.  Det legges i fra arrangørenes side meget stor vekt på at området skal være ryddig og rent til en hver tid. Her skal ikke foreldrene være redde for å ta med seg sine barn for at nettopp de skal få oppleve sine favoritt band og artister. Programmet gjenspeiler også at dette er en festival både for ung og gammel.  Programmet blir komplettert før påske.

Følg med på www.tydalsfestivaln.no

Les forrige sak:
Parkering ved Skatval kirke

  Møte om parkering ved Skatval kirke Ved enkelte anledninger har […]

Close