-7 °C Stjørdal, NO
27/02/2020

Reinås trapper ned lokalpolitikken – Uglem blir MDG-topp

Partiets frontfigur Tommy Reinås vil prioritere fylkespolitikken

Gunnar Uglem er i dag leder av den politiske for levekår i Stjørdal. Nå ser det ut som han blir Miljøpartiet De Grønne sin listetopp ved høstens kommunevalg. Gunnar Uglem er i dag leder av den politiske for levekår i Stjørdal. Nå ser det ut som han blir Miljøpartiet De Grønne sin listetopp ved høstens kommunevalg.

Den profilerte MDG-politikeren Tommy Reinås prioriterer fylkespolitikken og ønsker ikke å stå øverst på partiets liste i Stjørdal til kommende valg. Det gjør at Gunnar Uglem trolig tar topplassen.

Den profilerte lokal- og fylkespolitikeren Tommy Reinås bekrefter at han ikke stiller som toppkandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Stjørdal. Reinås er nominert som toppkandidat for Miljøpartiet De Grønne i fylkestingsvalget og vil nå bruke mer ressurser på fylkespolitikken.

– Etter lang tenketid har jeg besluttet å ikke ta gjenvalg som toppkandidat for Stjørdal MDG. Årsaken er at jeg vil fokusere alt på fylkespolitikken, og det å bygge MDG i hele fylket. Det å ha ledertrøya både i fylket og i lokalpolitikken tar rett og slett for mye tid for en gründer og en trebarnsfar. Tidsklemma blir for trang, sier Tommy Reinås, som har frontet de fleste sakene fra lokalpartiet før og etter samarbeidet i den borgerlige blokka med knapt flertall. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Tommy Reinås ønsker å prioritere fylkespolitikken, og sier nei til renominasjon som partitopp for Miljøpartiet De Grønne i Stjørdal.
Tommy Reinås ønsker å prioritere fylkespolitikken, og sier nei til renominasjon som partitopp for Miljøpartiet De Grønne i Stjørdal.

Han er gruppeleder for partiet og nominert på topp i Trøndelag til fylkestingsvalget denne høsten. Nå trapper han altså ned i lokalpolitikken.

– Det har vært en eventyrlig reise å være folkevalgt for MDG i Stjørdal. Vi har fått til mange store og små seire. Vi har farget Stjørdal grønnere de to siste årene, som en del av det blågrønne flertallet. MDG har mange dyktige folk, også her i Stjørdal. Av og til er det helt riktig å tre til side, slik at nye dyktige folk slipper til. Jeg håper at nominasjonsmøtet velger Gunnar Uglem 20. mars. Han har jeg samarbeidet med over mange år nå, og han er en skikkelig god og stødig MDG-politiker. For min del er tiden nå inne til å fokusere på at Trøndelag MDG skal lykkes med grønn politikkutvikling, valgkampen, og etterhvert arbeidet som folkevalgt i det neste fylkestinget som starter sin jobb i oktober i år. Om velgerne gir meg og MDG den tilliten da.

– Som komiteleder i lokalpolitikken hva skjer ellers av prioriteringer?

– Innen den tid så skal jeg drive valgkamp for MDG i hele Trøndelag, fra fjord til fjell, fra nord til sør. Det er en formidabel jobb som ligger foran meg i et valgår, og i et fylke som er Norges femte største, og landets nest største i areal. Visjonen til Trøndelag er «Vi skaper historie» – det skal jeg etter beste evne bidra til. Trøndelag skal være et foregangsfylke i overgangen fra det grå fossilsamfunnet, til det grønne nullutslippssamfunnet. Trønderne fortjener et grønt Trøndelag, og verden trenger at noen viser vei og går foran, sier Reinås.

Gunnar Uglem sier han har seg villig til å stå øverst på MDG-lista, men at det er nominasjonsmøtet som avgjør.

– Jeg går for toppen hvis partiet lokalt ønsker det. Som komiteleder er jeg opptatt av gode løsninger lokalt i vervet som omhandler omsorg og oppvekst. Generelt interesserer lokalpolitikken meg, også med arealdisponering, miljøspørsmål og riktige prioriteringer for et godt lokalsamfunn. Vi har mange dyktige ansatte innen omsorg og oppvekst som er mitt fagområde nå. Nytt helsehus og gode prioriteringer i Fosslia er på sakskartet. Vi går mot et nytt kommunevalg, og jeg stiller meg til disposisjon på topp i MDG, sier Gunnar Uglem.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Smuglet narkotika, sigaretter og brennevin

Kvinne i 60-årene anket dommen

Close