2 °C Stjørdal, NO
05/12/2019

Ulv har tatt over 60 sauer og rein

Ny fellingstillatelse er gitt

Det er på ny gitt fellingstillatelse på en ulv i områdene på nordsiden av E14 i Meråker og i Verdal. (Illustrasjonsfoto) Det er på ny gitt fellingstillatelse på en ulv i områdene på nordsiden av E14 i Meråker og i Verdal. (Illustrasjonsfoto)
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

Det er gitt ny fellingstillatelse på en ulv i grenseområdene mellom Meråker og Verdal etter at det er funnet kadaver av både sau og rein i området.

Bakgrunnen for søknaden om fellingstillatelse var funn av en sau antatt drept av ulv ved Risvatnet i Verdal kommune, samt funn av en rein antatt drept av ulv ved Hermanssnasa i samme område.

– I de siste seks dagene er det gjort funn av tre kadaver påvist drept av ulv i både Meråker, Levanger og Verdal. Det er i tillegg totalt dokumentert 58 kadaver og skader på sau og rein fra 1. juni i rovbase.no. De nyeste kadaverfunnene sannsynliggjør at skadevolder er i området og at muligheten til et effektivt fellingsforsøk er tilstede, heter det i konklusjonen fra Fylkesmannen. Området det kan jaktes ulv på ligger innenfor det avgrensede området mellom elva Helgåa i nord, riksgrensen i øst, E14 i sør og E6 i vest.

Fellingstillatelsen gjelder fram til torsdag klokka 12.

 

 

Les forrige sak:
Ole Kristian Rødahl scoret for Blink mot Levanger i lørdagens treningskamp. (Arkivfoto)
Uavgjort i høststarten

Blink testet formen mot Levanger

Close