3 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Ulv på ferde igjen

Ny fellingstillatelse i Meråker etter funn av flere kadaver

Dette er en av sauene som ble tatt av ulv i juni. Nå er flere ferske kadavre av sauer og lam funnet i Meråker. (Foto: Privat) Dette er en av sauene som ble tatt av ulv i juni. Nå er flere ferske kadavre av sauer og lam funnet i Meråker. (Foto: Privat)

Nye funn av sauekadaver gjør at Meråker kommune har fått ny tillatelse til å felle ulv. Fellingstillatelsen ble gitt søndag etter at det ble funnet et lam drept av ulv ved Tjønnvollen i Fersdalen, og en sau drept av ulv ved Tverrvola i Verdal.

I perioden fra 10. juni til 9. juli ble det funnet totalt 43 sauer og lam og en rein tatt av ulv i Meråker, Verdal og Levanger. Etter noen «stille» dager ble det gjort nye funn av drepte sauer og lam fra den 17. juli.

– I etterkant av muntlig søknad er ytterligere fire sauer og lam dokumentert tatt av ulv, et ved Litlhavren i Verdal, to ved Hamran og et ved Sagmoveien i Meråker, heter det i Fylkesmannens vedtak.

Fellingstillatelsen som er gitt gjelder fram til førstkommende mandag. Det aktuelle området er avgrenset av elva Helgåa i Verdal i nord, riksgrensen i øst, E14 i sør og E6 i vest.

 

Les forrige sak:
Programleder Ole Rolfsrud i samtale med Freddy Kalas i perfekte trønderske omgivelser.
Strålende Storsand-start for «Sommeråpent»

Perfekte omgivelser under NRKs direktesendinger

Close