-9 °C Stjørdal, NO
18/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

UM-gull til Timofei (16)

Ny superdag for sprinttalentet

Nybrotts sprinttalent Timofei Porjajev vant gullet på 200-meteren under Ungdomsmesterskapet. (Arkivfoto) Nybrotts sprinttalent Timofei Porjajev vant gullet på 200-meteren under Ungdomsmesterskapet. (Arkivfoto)

Fredag tok sprinttalentet Timofei Porjajev fra Nybrott sølv på 100-meteren under Ungdomsmesterskapet i friidrett, som er uoffisielt norsk mesterskap for 15-19-åringer. Søndag gikk 16-åringen helt til topps på den dobbelte distansen. Etter å ha vunnet både forsøksheat og semifinale lørdag var han blant medaljefavorittene. På dagens finale perset han og løp inn til knallsterke 22,89. Med det var han tolv hundredeler foran sølvvinner Simen Nordheim Berg fra Romerike Friidrett.

Porjajev ble «tilfeldigvis» oppdaget da han deltok i en løpskarusell i Stjørdal i fjor. Nå har han drevet med friidrett «på ordentlig» i et lite år, og anses for å være et supertalent på langsprint. Hans friidrettstrenere tror han kan bli aller best på 400 meter, men det er ikke en distanse i årets Ungdomsmesterskap.

Ellers ble det to fjerdeplasser i UM til Oscar Sebastian Sederholm Hoff. De plasseringene kom i kule og slegge. 4. plass ble det også på Mads Weiseth i høyde med 1,70. Fannie Ciatta Nyenetue ble nummer åtte i lengdefinalen for 15-åringer med 4,60. Alle disse representerer Stjørdal Friidrettsklubb.

I slegge ble det 9. plass til Evelyn Sundal fra Dalebrand.

På 3000 meter i 16-årsklassen ble det 10. plass til Mohamed Hussein Ali fra Nybrott som løp på 9.18,65.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
To kjøretøy involvert i ulykke

En person pådro seg noen skader i ryggen

Close