12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Ung kvinne dømt for NAV-svindel

Jobbet over 500 timer mer enn hva hun hadde oppgitt i meldekortet

Stjørdalskvinnen i 20-årene forklarer at hun var klar over at alle timene skulle meldes inn til NAV, men at det ble vanskelig å registrere timene fortløpende på grunn av impulsjobbing. Stjørdalskvinnen i 20-årene forklarer at hun var klar over at alle timene skulle meldes inn til NAV, men at det ble vanskelig å registrere timene fortløpende på grunn av impulsjobbing.

En kvinne i 20-årene meldte inn over 500 timer for lite til NAV, og fikk utbetalt 70.000 for mye i dagpenger.

Stjørdalskvinnen i 20-årene erkjente straffskyld da hun møtte i Trøndelag tingrett forrige uke, tiltalt for grovt uaktsomt bedrageri.

Kvinnen skal ha mistet jobben i 2017 som følge av en konkurs, og søkte deretter dagpenger i 2018. Etter hvert fikk hun seg deltidsjobb ved to bedrifter i Stjørdal, før hun høsten 2020 ble permittert. Siktede forklarte at hun forsto at hun måtte sende inn opplysninger om hvor mange timer hun jobbet, og at dette påvirket utbetalingen av dagpenger.

Trodde det var i orden

Til tingretten forklarte stjørdalskvinnen at hun var klar over at timeregistreringen ble feil, i og med at hun hadde fått et brev fra NAV, men trodde det ordnet seg da hun selv kontakt med etaten for å få en nedbetalingsplan. Hun skal ikke ha hørt noe mer om saken før hun var i avhør med politiet 7. juni i år.

I halvannet år, fra sommeren 2018 til senhøsten 2019, meldte den siktede inn 924 timer, men hadde i realiteten jobbet 1.457,5.  Altså over 500 timer mer enn hva hun hadde krysset av for i meldekortet. Stjørdalskvinnen forklarte at hun aldri har vært klar over hvor mye hun kunne jobbe, samtidig som hun fikk dagpenger. Men hun var klar over at alle timene skulle meldes inn til NAV.

70.000 for mye

Videre i sin forklaring forteller den siktede at på grunn av mye impulsjobbing på kort varsel, ble det etter hvert vanskelig å føre ned alle timene hun jobbet fortløpende. Det endte opp med at hun skrev ned timene fra hodet.

Stjørdalskvinnen erkjenner at hun har opptrådd grovt uaktsomt, og at hun har sendt inn meldekort med uriktige timetall for jobbing, noe som førte til at hun fikk utbetalt 70.325 kroner for mye.

Straffen ble satt til 18 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Mistet førerkortet etter å ha kjørt på bakhjulet

Føreren ble anmeldt

Close