15 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Ungdom kastet julenissefigur i ansiktet på kvinne

Straffes med ungdomsstraff

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

En gutt i tenårene er dømt for flere forhold, der det straffemessig alvorligste var at han kastet en julenessefigur i ansiktet på en kvinne. Ungdommen, som bodde ved en barnevernsintitusjon i regionen, kastet figuren på en ansatt som ble skadet. Kvinnen ble påført både nesebrudd og blåmerker, og var sykemeldt fra jobben sin i drøyt tre måneder etter hendelsen.

I tillegg til dette forholdet ble ungdommen også dømt for trusler mot politi, mot ødeleggelser på en politibil, bruk av cannabis og å sette seg til motverge mot politiet.

– Hans unge alder tilsier etter rettens syn klart at han ikke kan dømmes til en ubetinget fengselsstraff. Siktede har vært underlagt personundersøkelse med tanke på ungdomsstraff/ungdomsoppfølging. Personundersøker vurderer at siktede har evne til å gjennomføre ungdomsoppfølging/ungdomsstraff, men er mer i tvil om hans motivasjon til å bidra, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Både siktede selv og vergen samtykket til en dom på ungdomsstraff. Dommen ble ungdomsstraff med en gjennomføringstid på ett år. I tillegg må han betale drøyt 10000 kroner i erstatning og 10000 kroner i oppreisning til den skadde kvinnen.

Les forrige sak:
Ny bane klar til 360 spillere

Nå får Lånke-spillerne dobbelt så mye plass å boltre seg på

Close