-1 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Ungdom siktet etter ran på bensinstasjon

Politiet har vært i avhør med siktede

Ranet skjedde like før klokken 1930 onsdag kveld. Foto: Henrik Skaufel

Mandag ettermiddag kom politiet ut med en pressemelding om ranet ved en bensinstasjon på Stjørdal forrige onsdag. De satte inn betydelige ressurser i arbeidet og har nå siktet en mindreårig i saken.

Under ranet viste gjerningspersonen fram noe som antydet et våpen, og fikk med seg et mindre pengebeløp. Forholdet ble vurdert som grovt ran, ettersom det var mistanke om bruk av skytevåpen. På grunn av at den mistenkte er under 15 år gammel, så er vedkommende ikke strafferettslig ansvarlig og saken blir henlagt.

Politiet har avhørt den siktede med sin forsvarer. I avhøret benekter den mistenkte å ha hatt noe med ranet å gjøre. Politiet står derimot fast på siktelsen etter beslag og opplysninger etter grundig etterforskning. Det foreligger ikke informasjon om at det skal ha vært flere involvert. Politiet vurderer saken som oppklart.

Utover pressemeldingen ønsket ikke politiet å kommentere for mye på saken, grunnet alderen til mistenkte.

– Vi må ta hensyn til vedkommendes alder, da han er under straffbar alder. Han kom i søkelyset til politiet forrige uke etter tips, vitner og tekniske bevis. Dette ble undersøkt fremover og vi har i dag gjennomført et avhør med forsvarer hvor han benekter alt. Vi mener vi har vedkommende involvert i ranet, meddeler etterforskningsleder Annar Sparby.

Når det gjelder antydning til våpen svarer Sparby at de ikke har funnet noe våpen. Videre har de ingen grunn til å anta at mistenkte disponerte et reelt våpen. Sparby antar at det i så fall må ha vært brukt et lekevåpen eller noe som ligner på et våpen.

Ettersom den mistenkte ikke er strafferettslig ansvarlig, vurderer politiet andre former for oppfølging. De har blant annet vært i kontakt med barnevernet og vil være det i ettertid. Arbeidet på oppfølging er nettopp begynt, forteller Sparby.

Les mer om ranet her:

Raneren fortsatt på frifot

Her er raneren politiet jakter på – ber folk ringer hvis de har opplysninger

Bensinstasjon ranet i Stjørdal – betjeningen ble truet med våpen

Les forrige sak:
Restauranter, idrettshaller og Kimen åpnes, men vi skal fortsatt bruke munnbind

- Vi innfører en oppmykning, men en gradvis oppmykning

Close