23 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Ungdommelig hjelp til demente

|| Elevene håper alle på Stjørdal tar vel imot elevene fra 8D ved Stokkan Ungdomsskole og gir litt til en god sak for demente i Stjørdal, sier disse på bildet.||

Det sier representanter for ungdommene i klasse 8D ved Stokkan ungdomsskole som denne uken deltar i innsamlingsaksjon for demenssaken.

Elevene på Stokkan Ungdomsskole har nettoppstartet på ungdomsskolen. Her har de også møtt nye klassevenner og deltatt på sin første overnattingstur til Litjtrøa. Klassen består av positive ungdommer og de melder om spreke lærere.  

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi har delt oss i lag på to til fire elever og skal nå oppsøke Stjørdal sentrum og omegn. Aksjonen vår startet forrige fredag og varer ut uke 39. Vi har møtt mange positive givere og håper med denne aksjonen at demente som bor i Stjørdal kan få tildelt mer aktivitet, sier representanter fra elevene.  

Sang og musikk

Stjørdal Demensforening er en aktiv forening som arrangerer julebord, grillaften og dansekvelder. Spesielt dansekveldene er veldig populære da demente fortsatt har evnen til å glede seg over sang og musikk.  

– Til dette trengs musikere og litt godt å bite i til kaffen. Elevene håper å kunne bidra til flere dansekvelder, og kanskje et stort julebordVi opplever at Fosslia Bosenter er en trygg og god plass for demente og boenheten skal i nær fremtid bygges ut. Elevene håper at kommunen legger til rette for et bofelleskap med hage, butikk, kino og pub, slik at de eldre kan gå rundt å handle og kose seg på mest mulig lik måte som de som er friske kan, sier foreldrerepresentant Håvard Dahlen.  

Engasjerte elever på dørene    

Det var mange gode forslag i peisestua på Litjtrøa hvordan elevene skulle få tak i mest mulig penger. Noen elever hadde veldig lyst til å benytte anledningen til å se seg litt rund i byen. Et besøk hos politiet og brannstasjonen sto høyt på lista. Ordfører Ivar Vigdenes er nok helt sikkert garantert et besøk i løpet av neste uke når elevene kommer innom.  

– Leif Eggen fra partiet Venstre vet vi ivrer for eldreomsorg på Fosslia, så han kan nok bare åpne opp pengeboken sin. Om våre folkevalgte ikke får lønn i penger, så tar elevene imot Vipps på runden sin. For å få litt fart i aksjonen, har elevene også blitt enige om en lokal konkurranse, sier Håvard Dahlen.

 

 

 

 

Les forrige sak:
||
Pappa med klump i halsen

- Det var kjempestort det som skjedde i EM i fjor, […]

Close