2 °C Stjørdal, NO
21/02/2019

Ungdomsrådet samler politikerne

- Velkommen til valgmøte med fokus på ungdom i Ungdommens Hus torsdag ettermiddag, sier Terje Hellberg og Elisabeth Andersen. De er begge medlemmer av Ungdomsrådet som arrangerer debatten med Tore Rømo som møteleder.


De er begge medlem av ungdomsrådet og forteller:

– Ungdomrsrådet ønsker å samle politikerne for å diskutere spørsmål som skole og framtida for Stjørdal: Hva skal til for ungdommene flytter tilbake til Stjørdal etter endte studier?

Et annet viktig spørsmål er kommune-økonomien. Hvilke tilbud har ungdommen? Hvordan er aktivitetstilbudet? Hva skal det koste å leie idrettsanlegg enten det er ute eller inne?

 

– Dette er noen av spørsmålene som vi ønsker å ta opp, sier Elisabeth og Terje som begge er elever ved Stokkan Ungdomsskole. De forteller at Ungdomsrådet har jobbet godt med forberdelsene:

 

– Sommerens hendelser reiste spørsmål. Vi har hatt samtaler med Røde Kors og AUF som ønsker at debatten blir arrangert. Det er full enighet i Ungdomsrådet om at vi skal kjøre dette møtet som er støttet med 10.000 kroner fra Stem Frifond for å gjennomføre debatten. Røde Kors vil for øvrig være til stede i 2. etasje i Ungdommens Hus for de som ønsker å slå av en prat.

 

– Hvordan blir debatten organsiert?

– Deltakerne får tre minutter til innledning. Etter innledningen tar vi en pause for å samle inntrykkene. Så går vi tilbake. Møteleder er næringssjef Tore Rømo. Det åpnes for spørsmål fra salen. Forbered gjerne spørsmålene på forhånd. Til slutt får deltakerne to minutter på sluttinnlegg.

 

– Og da er det ferdig?

 – Nei, på ingen måte, sier Elisabeth og Terje som forklarer: – Etter at diskusjonen er avsluttet, skal vi arrangere prøveavstemning. Det er viktig å få et inntrykk av hva partiene står for. Vi må se hvem som har vunnet debatten. Derfor er det viktig med avstemning, sier Elisabeth og Terje som ennå ikke får stemme selv, men de er opptatt av at alle som har muligheten bruker stemmeretten sin: – Valgdeltakelse er viktig for demokratiet, sier de som er opptatt av fokus på ungdom i denne debatten.

 

– Det er gledelig å bli spurt om et slikt oppdrag. Jeg gleder meg til debatten, sier møteleder Tore Rømo.

 

 


Les forrige sak:
Tankbil med gass i bergveggen

  Stor eksplosjonsfare Det ble på et tidlig tidspunkt opplyst at […]

Close