10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Unge kunstnere på flyplassen

Avinor inviterte skoleelever i Stjørdal og Malvik til å lage fly-tegninger

Fra 3. klasse på Skatval skole tegnet Gabriel Solem, Nora Sandvik og Helmine-Lineah Neshagen Haakonsen sine fly-tegninger til det nye galleriet. Fra 3. klasse på Skatval skole tegnet Gabriel Solem, Nora Sandvik og Helmine-Lineah Neshagen Haakonsen sine fly-tegninger til det nye galleriet.

Avinor inviterte andre- og tredjeklasseelever fra tre skoler i Stjørdal og Malvik til å sende inn tegninger under temaet «Flyplassen».

De 114 fine tegningene ble montert som tapet i barneområdet i terminal vest, og nå ble de unge kunstnerne invitert til åpningen av «Galleri Propell». Gunnar Uglem fra komite oppvekst i Stjørdal kommune og ordfører i Malvik, Ingrid Aune fikk sammen med Avinors kommersielle sjef Ellen Weidemann offisielt åpne utstillingen.

Mange unge kunstnere hadde tegnet fly til galleriet på lufthavna.
Mange unge kunstnere hadde tegnet fly til galleriet på lufthavna.

Blant mange unge kunstnere var Mathias D. Hansen og Oda Fossen fra Hommelvik skole, og Johanna Rolfseng, Nora Sandvik og Gabriel Solem fra Skatval skole. Ellen Weidemann takket alle elever og lærere for flott deltakelse. Hun la vekt på samfunnsrollen som lufthavna har med å orientere om tilbudene på terminalen og med sivil luftfart.

Entusiastiske elever

Det var mange ivrige og engasjerte elever til stede på åpningen. Lærerne Monica Rømo og Anette Gran Fløan fra Skatval skole, kunne underskrive på at elevene synes det er interessant med fly som tema.

– Gjennom dette tegneprosjektet har elevene fått fortelle om egne opplevelser med fly. Noen har reist selv, andre har sett fly i lufta. Enkelte har aldri vært på en flyplass, så hos oss har dette vært et fint prosjekt å delta på, forteller kontaktlærer Anette G. Fløan.

Johanna Rolfseng og Enrique Saruestoni Fornes fra 3. klasse på Skatval skole bidro med egne tegninger.
Johanna Rolfseng og Enrique Saruestoni Fornes fra 3. klasse på Skatval skole bidro med egne tegninger.

Lærer Kjersti Sneisen Krogstad fra Hommelvik skole var med på åpningen, og kunne fortelle om stort engasjement blant elevene.

Coop Storlien artikkelnivå

– Skolen har positive elever som viser stor kunnskapslyst. De har i dette prosjektet også vist stort engasjement etter at Beate Haugen hos oss assisterte elevene i kunst og håndverk med tema fly og flyplass. Heller ikke hos oss har alle elever reist med fly, eller vært på en lufthavn før, sa lærer Kjersti Sneisen Krogstad.

Mathias D. Hansen og Oda Fossen fra Hommelvik skole sitt 4. trinn tegnet fine fly.
Mathias D. Hansen og Oda Fossen fra Hommelvik skole sitt 4. trinn tegnet fine fly.
Mer barnekunst i det offentlige rom

Fra ledelse oppvekst i Stjørdal kommune hadde Gunnar Uglem flere rosende ord å dele med elevene.

– Jeg synes det er magisk fine tegninger dere har laget. Men jeg synes også det er magisk at flyene med vinger og folk greier å komme opp i lufta, synes ikke dere? spurte Uglem de mange unge kunstnerne som var møtt fram. Samtidig håpet han at Stjørdal i årene fremover får mer barnekunst i det offentlige rom. Uglem foreslår mer barnekunst i Kimen, i rådhuset, hos private næringsdrivende og gjerne på flere bosenter i kommunen.

Det ble mange utgaver av fly på veggen.
Det ble mange utgaver av fly på veggen.

Fagansvarlig ytre miljø hos Avinor på lufthavna, Anne Orderdalen Steen, snakket om utfordringene med CO2-utslipp fra transportsektoren og fra fly i operativ tjeneste. Hun fikk høre flere gode forslag til miljøtiltak fra elevene som tydelig likte nyheten om mulighetene for elektriske fly i fremtiden. Ordfører Ingrid Aune var også opptatt av at barnas stemme skal høres og tas på alvor.

Marte Furnes hos Avinor fikk med HK Reklame og Malermester Fossum til å ferdigstille «tapetet» med 114 tegninger på langveggen. Galleri Propell vil i flere år fremover utsmykke leke- og barneområdet vest i terminalen. Nå er det bare å glede seg til Luciatoget på lufthavna 13. desember. Trolig vil dette gå innom galleriet for en ny nytelse av kunstverkene.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen)
For bred semitrailer og for tungt vogntog

Flere fikk pålegg fra vegvesenet under kontroll

Close