Unge snekkere slår seg opp

|| Vilvang Bygg AS består av unge snekkere og er et ungt firma, men har fått et godt rykte på seg. Sjefen Stig Olav Vilvang (t.h.) og Jo Håkon Sætnan utgjør halvparten av staben.||

De har snart slått i den siste spikeren i sitt største prosjekt så langt, det nye storfjøset til Dag Kristian Kvål og familien. Men Vilvang Bygg AS har flere ting på gang.

– Høsten er fullpakket med arbeid. Og innimellom skal vi en snartur på elgjakt også, sier Stig Olav Vilvang og gliser. Han er daglig leder og heleier av Vilvang Bygg AS. Med seg på laget har han Jo Håkon Sætnan, Marius Hoås og lærling Magnus Malvik.

– Jo Håkon og jeg har jobbet mye sammen tidligere også. Vi har drevet hver for oss, men ofte er det kjekt for snekkere å være to som samarbeider, sier Vilvang (27).

Aldri angret

Vilvang startet sitt enkeltpersonforetak i april 2014. Før det hadde han tatt sitt fagbrev i Prima-Hus i 2009, og fått fast ansettelse der.

– Når de ble kjøpt opp så ble det nedbemannet og jeg ble til overs. Da var det bare å starte for seg selv, og jeg har ikke angret en eneste dag, bedyrer Stig Olav Vilvang.

1. januar i år ble Vilvang Bygg omdannet til et aksjeselskap og ansatt Jo Håkon Sætnan har heller ikke angret at han ble med inn i firmaet.

– Vi var mye sammen om oppdrag tidligere også, så det er ikke stor forskjell, men jeg synes iallfall det fungerer veldig bra, sier Sætnan.

Jungeltelegrafen funker

Vilvang Bygg AS har fulle ordrebøker langt fram i tid, og så langt har de kun benyttet seg av jungeltelegrafen.

– Vi har ikke brukt ei eneste krone på markedsføring. Det er jungeltelegrafen som har hjulpet oss, sier Stig Olav Vilvang. Kanskje ikke så rart når man hører på «dommen» fra fjøsbygger Dag Kristian Kvål.

– Hos oss har de gjort en fantastisk jobb. I fjor bygde de redskapsbod og i år dette fjøset, og de har virkelig gjort jobben. De kommer alltid når de sier de skal komme, og de jobber raskt, effektivt og godt, skryter Kvål om Vilvang Bygg-gjengen.

Passe stor

I arbeidet med det nye storfjøset til Kvål har Vilvang-gjengen stort sett vært tre og innimellom fire snekkere på plass.

– Fjøset i seg selv er ikke så veldig komplisert, men det er en del tunge løft som gjør at det er praktisk å være flere om det, sier Stig Olav Vilvang.

Så langt har lånkbyggene og elvransbyggene som utgjør firmaet stort sett hatt oppdrag på sørsida av Stjørdalselva, men de tar oppdrag der anledningene byr seg.

– Storfjøset er snart ferdig, men oppdrag av denne størrelsen tilhører vel sjeldenhetene?

– Dette er det største så langt ja. Stort sett driver vi med tilbygg, restaurering og garasjer og ting som det. I høst skal vi også sette opp ei hytte, sier Stig Olav Vilvang, som er opptatt av å skryte av materialleverandøren.

– Hell Sagbruk og Høvleri er strålende å samarbeide med. De har masse kunnskap og yter stor service. Det er bare å ringe og bestille, så har de alt klart til vi kommer på henting, sier Stig Olav Vilvang, som slett ikke har planer om å bli sjef for et kjempestort firma.

– Størrelsen er passe nå. Blir vi flere blir det mer administrasjon, og jeg har lyst til å være med på snekkeringen og ikke bli en papirarbeider, sier Vilvang.

 

Les forrige sak:
||
Raaen luktet på kongelaget

  De antatt beste skytterne, i klasse 5, skyter sine 25 […]

Close