16 °C Stjørdal, NO
17/07/2019

Ungt preg på Sp-lista

– Jeg har aldri kjent meg så motivert for politisk innsats

UNGE KANDIDATER: - Vi gleder oss til valgkamp og valg, sier ordfører Ivar Vigdenes som er veldig glad for den positive effekten som Kimen har for å utvikle byen Stjørdal. Ordføreren er også glad for å toppe en Senterpartiliste som er preget av ungdommelige innslag. Både Ivar Vigdenes og Siv Sætran er under 35 år mens Dorthea Elverum snart blir 23 år. Rolf Charles Berg bidrar med sin erfaring til å holde balansen. UNGE KANDIDATER: – Vi gleder oss til valgkamp og valg, sier ordfører Ivar Vigdenes som er veldig glad for den positive effekten som Kimen har for å utvikle byen Stjørdal. Ordføreren er også glad for å toppe en Senterpartiliste som er preget av ungdommelige innslag. Både Ivar Vigdenes og Siv Sætran er under 35 år mens Dorthea Elverum snart blir 23 år. Rolf Charles Berg bidrar med sin erfaring til å holde balansen.

– Det har vært interessant å lede arbeidet i Senterpartiets nominasjonskomite foran høstens kommunevalg og nå kan vi presentere de fire toppnavnene fra hver sin del av kommunen, sier Ruth Øfsti.

– Vi har hatt mange kandidater å velge mellom. Den endelige lista består av 47 navn og blir presentert under Stjørdal Senterpartis årsmøte onsdag 13. februar. Men allerede nå kan vi offentliggjøre de fire toppkandidatene. Vi er glade for endelig å kunne presentere en toppkandidat fra Stjørdal sentrum på toppen av Senterpartiets liste i og med at ordfører Ivar Vigdenes i 2017 flyttet til Tangmoen. Det er en stor glede for nominasjonskomitéen at Ivar har takket ja til å være vår ordførerkandidat, sier Øfsti.

Vigdenes kan dermed bli den tredje ordføreren fra Stjørdal sentrum. Bare Kåre J. Forø og Einar Wollebæk-Anderssen har vært ordførere fra sentrum.

– I tillegg er vi veldig glade for at småbarnsmor Siv Sætran vender tilbake til lokalpolitikken. Hun representerer Hegra og står på 2. plass med sitt brede engasjement. Rolf Charles Berg har i sine to perioder i kommunestyret lagt ned et stort arbeid. I siste periode har han også ledet komite plan. Her har Skatval en god representant, og Lånkes kandidat på 4. plass, Dorthea Elverum, er fylt av ungdommelig kraft og pågangsmot, sier Øfsti.

– Jeg er glad for å ha fått med meg et så dyktig og kompetent lag. Personlig vet jeg at alle disse kandidatene vil gjøre en utmerket innsats for Senterpartiet og Stjørdal. Så er jeg også kjent med at det kommer veldig mange spennende og gode navn på den endelige lista. Folk kan bare glede seg og dyrke nysgjerrigheten. Senterpartiet i Stjørdal kunne ved dette valget ha fylt to lister, sier ordfører Ivar Vigdenes og fortsetter:

– Det alle i Senterpartiet har til felles er et brennende ønske om å bygge Stjørdal som by og ta hele kommunen i bruk. Vi er imot eiendomsskatt og for grendeskoler. I neste periode skal vi løfte oss ytterligere på de områdene hvor vi har utviklingspotensial. Det betyr byggestart for ny Halsen barneskole etter at Fosslia med sine behov kom foran i køen i denne perioden. Så vet vi at Stjørdal har ligget langt fram i utviklingen av framtidas eldreomsorg. I neste periode skal vi bli like ledende på skoleområdet. Vi har allerede startet med iPad til alle elever og økt bruk av teknologi i undervisningen. Og vi kan glede oss over at spesialundervisningen er på veg ned. Men vi skal videre! Vi skal bli et nasjonalt utstillingsvindu på skole, og vi skal også videre på eldreomsorgen, sier Ivar Vigdenes som også ønsker å løfte ytterligere en sak:

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi har etter hvert blitt bedre til å ta vare på de ansatte i Stjørdal kommune. Nå er det på tide at vi får gjort noe med en problemstilling som råder i mange kommuner: Ufrivillig deltid. Det er ingen grunn til at Stjørdal kommune ikke skal kunne være et fyrlys på dette området som vi er det på andre. Jeg har tatt initiativ til erfaringsutveksling med Malvik kommune som allerede er kommet langt på dette feltet. Og jeg har også invitert Fagforbundets leder i Norge, Mette Nord, til Stjørdal for å snakke om denne saken, sier Vigdenes som gleder seg til valgkamp og valg.

– Jeg kan med sikkerhet si at med det foreliggende listeforslaget så har jeg aldri kjent meg så motivert for politisk innsats, sier ordfører Ivar Vigdenes.

Les forrige sak:
VELKOMMEN TIL KONGEN: Ildsjel Øyvind Slungård (t.v.), elektriker Jonny Grande, ordfører Kari Anita Furunes og dugnadsbas Bård Langsåvold har grunn til å være fornøyd med kongehytta. Legg for øvrig merke til gresset på terrassegulvet.
– 100 prosent sikker på at Kongen blir fornøyd

Rutinert dugnadsgjeng har fikset ferdig kongehytta

Close