1 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Unik duo gir ut ny plate

Alf Wilhelm Lundberg og Mai-Britt Wagnild under konserten i Kimen kirke forrige torsdag. Nå slipper duoen ny plate. Alf Wilhelm Lundberg og Mai-Britt Wagnild under konserten i Kimen kirke forrige torsdag. Nå slipper duoen ny plate.

Ga publikum en smakebit fra sin kommende plate «Over the rainbow» under en konsert i Kimen kirke.

Mai-Britt Wagnild fra Selbu og Alf Wilhelm Lundberg, opprinnelig fra Haugesund, serverte publikum melodier fra et bredt spekter av sjangre da de holdt konsert i Kimen kirke forrige torsdag.

Wagnild har bakgrunn innen klassisk sang og opera, mens Lundberg forbindes med jazz og barokk.

– Unikt repertoar

– Vi er en duo som er ganske unik, og har utviklet et nytt og unikt repertoar. Det er en veldig stor spennvidde på det vi har sammen, sier duoen, som begge er bosatt i Trondheim og har jobbet tett sammen de siste to årene.

De kaller konserten en slags musikalsk verdensreise, der flere av låtene er på ulike språk og sjangre.

– Det vi driver på med er ganske variert. Publikum fikk høre alt fra Sting og Tom Waits til egenkomponert materiale, sier Lundberg.

Releasekonserter

Publikum fikk også høre noen låter fra duoens nye plate «Over the rainbow», som slippes i forbindelse med gitarfestivalen Akustiske landskap. Festivalen foregår som en turné mellom 1. og 7. oktober rundt omkring i Trøndelag, før den avsluttes med et internasjonalt arrangement på Ringve Musikkmuseum i Trondheim 8.-10. oktober.

– Vi holder noen releasekonserter i forbindelse med plateslippet, blant annet i Selbu kirke 3. oktober.

I tillegg slipper Lundberg ut en soloplate i disse dager, og han kommer tilbake til Kimen kulturhus lørdag  2. oktober for å holde konsert i den forbindelse. Platen har fått navnet «Swingin’ On a Nine-string», og tittelen referer til Lundbergs gitar, som har ni strenger.

– Nistrengers gitar er ikke spesielt vanlig, men har rekkevidde som et flygel. Som tidligere pianist er dette den perfekte gitaren, sier han.

Les forrige sak:
Mandag holdt ordfører Ivar Vigdenes og resten av kommuneledelsen trolig sin siste pressekonferanse i forbindelse med pandemien. – I dag markerer vi slutten, sier Ivar Vigdenes. Foto: Guro Storli Aune
Rørt ordfører om gjenåpningen: – I dag markerer vi slutten

Close