16 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Unngå gnagsårplager på 17. mai

17.mai er ikke bare Norges nasjonaldag, det er også nasjonaldagen for gnagsår. Feirende nordmenn tar frem sko de sjeldent bruker, og går lengre enn de vanligvis gjør. Resultatet er gnagsår og vonde føtter. Compeed gir deg rådene som gjør deg gnagsårfri på festdagen.

 

–      17. mai er høytid for gnagsår. Mange kjøper seg nye sko til festdagen, og går gjerne mye mer enn vanlig. Spesielt er barn utsatt. Nye pensko på små barneføtter i kombinasjon med lange barnetog kan bli en tøff opplevelse, sier Jannicke Bergmann, produktansvarlig for Compeed i Johnson & Johnson.

 

Det skal imidlertid svært lite til for å beskytte føttene og sikre en gnagsårfri festdag. Compeed har derfor laget 6enkle gnagsårregler for å unngå og behandle gnagsår. Følger du disse vil festdagen bli komplett og du kan danse gjennom gatene med det norske flagget i hånden.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Compeeds 6 gnagsårregler


1.       Hold deg tørr på beina. Fukt gjør at friksjonen øker, og du får lettere gnagsår.

2.       Gå inn skoene i forkant. Skoene tilpasser seg føttene, blir mykere og reduserer risikoen for gnagsår.

3.       Bruk to tynne lag sokker for å redusere friksjonen.

4.       Smør på anti-gnagsårstift på utsatte steder, dette reduserer friksjonen mellom hud, sokker og sko.

5.       Sett på gnagsårplaster med engang du kjenner at det begynner å gnage. Setter du gnagsårplaster på tidlig, vil du få mindre smerter og behandlingen går raskere. Gnagsårplasteret beskytter det utsatte punktet på foten mot friksjon, og finnes i mange varianter tilpasset ulike skotyper.

6.       La gnagsårplasteret sitte på til det løsner av seg selv. Ved å rive det av risikerer du å lage unødvendig sår. Gnagsårplasteret har også en helbredende effekt.

 

Marsglade oppfinnere

 

Det er kanskje ikke så overraskende at det var soldater på øvelse som fant opp gnagsårplasteret. På 70-tallet begynte svenske soldater å kutte opp store hydrocolloid-bandasjer i småbiter. Slike bandasjer ble normalt brukt til alvorlige sårskader, men soldatene fant ut at de små plasterbitene fungerte meget bra til å beskytteføttene og behandle gnagsår. Dette ble bakgrunnen for det første gnagsårplasteret, Compeed Gnagsår med hydrocolloid, ble introdusert på markedet i 1985.

 

17. mai er høytid for gnagsårprodukter, i mai selger Compeed mer enn dobbelt så mange gnagsårplaster sammenlignet med januar. Compeed opplever også stor pågang rundt påsketider og i sommermånedene.

 

 

Les forrige sak:
Leder i FRIFO John Arne Leirfall og Ørnulf delte ut premier.
Finn-Frem dagen i Monsberga

  Søndagen kom med et flott Finn-Frem-vær. Fra kl 1200 til […]

Close