-1 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

– Unødvendig bruk av penger

Ungdomspolitiker kaller russecamp-forslag uansvarlig

Unge Høyre-leder i Trøndelag, og stjørdaling, August Grøntvedt, synes det er fullstendig unødvendig at kommunen bruker 50.000 kroner for å etablere en russecamp. Unge Høyre-leder i Trøndelag, og stjørdaling, August Grøntvedt, synes det er fullstendig unødvendig at kommunen bruker 50.000 kroner for å etablere en russecamp.

Ungdomspolitiker August Grøntvedt (21) synes forslaget om å bruke 50.000 kommunale kroner til en russecamp er uansvarlig.

– Dette er unødvendig bruk av offentlige midler, sier August Grøntvedt. Han var russeprest ved Ole Vig videregående skole for snart tre år siden, – nå er han leder i Trøndelag Unge Høyre og nominert på 5. plass på Høyres liste til fylkestingsvalget. Han er selvsagt opptatt av ungdomspolitikk og gode tilbud til ungdommene, men å bruke 50.000 kroner på en russecamp slik som Arbeiderpartiets ordførerkandidat Jan Inge Kaspersen foreslår har han lite til overs for.

– Noe av det artigste vi gjorde før og i russetida var å farte rundt og spørre om og hente forskjellige møbler som vi kunne bruke i russetida. Nei, det finnes så mye annet fornuftig å bruke disse pengene på, sier Grøntvedt og nevner både skoler og eldreomsorg og de tradisjonelle kommunale tjenestene.

– Men er det ikke bra at Kaspersen ønsker å gjøre russetiden bedre og tryggere?

– Jo, men det går an å legge det godt og trygt til rette uten dette.

– Hvordan?

– Først og fremst er det viktig at russen har et godt samarbeid med politiet. Ellers er Ole-russen og Aglo-russen flinke til å ta godt vare på hverandre, sier August Grøntvedt.
Det er i torsdagens kommunestyremøte at Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen gjennom en interpellasjon fremmer forslag om at kommunen skal bevilge 50.000 kroner til etablering av en russecamp i Stjørdal.

– Pengene jeg foreslår avsatt til formålet må brukes til å etablere sanitæranlegg og søppelhåndtering. I tillegg kan det være aktuelt å betale for vakthold, kanskje sammen med frivillige. Skulle det fortsatt være penger til gode kan det brukes for å arrangere konserter med lokale musikere eller andre tiltak som fører til at russecampen blir en foretrukket møteplass for russen, fremfor tilfeldige private samlinger rundt omkring, sier Jan Inge Kaspersen.

Les forrige sak:
322.403 passasjerer i februar

Vekst på 1,5 prosent hittil i år

Close