1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

USAs ambassadør Besøkte Hell Station

USAs ambassadør Barry B. White satte stor pris på å besøke Hell station og syntes det var spennende med en EM-runde i rallycross ”up in the hills”. Her er en flankert av ordfører Johan Arnt Elverum og rådmann Kjell Fosse.

 

I måneden etter at han i fjor fikk vite at han skulle få Nobels Fredspris, valgte president Barack Obama den rutinerte juristen Barry B. White (67) som sin mann i Oslo. 

White var på plass i november og kunne være med på feiringen 10. desember da president Obama fikk tildelt Nobelst Fredspris 10.12.09. White hadde lenge arbeidet meget aktivt i kampanjer for demokrater som søkte posisjoner; blant annet Clinton-Gore i 1992. White kommer fra Kennedyenes by Boston der demokratene alltid har stått sterkt. Han er ekspert på forretningsjus. Han arbeidet iherdig for å reise midler og mobilisere jurister til støtte for Obama.

Ambassadør White gikk ut fra Harvard College i 1964 og fullførte Harvard Law School i 1967 etter å ha vært redaktør for det prestisjefylte Harward Law Review. Han har arbeidet for advokatene Foley Hoag i Boston i over 40 år. Amerikanerne bruker gjerne ambassadør-utnevnelser som en heder til dedikerte medarbeidere og utnevner sjelden karriere-diplomater til å tjenestegjøre i en så vennlig hovedstad som Oslo.

Coop Storlien artikkelnivå

I forrige uke var han på besøk i Trondheim og ytret ønske om et besøk også i Nord-Trøndelag. Da sto Hell station til disposisjon. Her ble ambassadøren mottatt i det fine høstværet av ordfører Johan Arnt Elverum og rådmann Kjell Fosse. Ordføreren tok utgangspunkt i lokaliteten og fortalte om jernbanebyggingen til Sverige som ble fullført allerede i 1882; fortsettelsen nordover i 1902 med endestasjon i Bodø i 1962.

Ambassadør White lyttet med interesse til ordfører Elverum og fikk en kjapp innføring i Hell stations sentrale plassering som nabo til flyplass og kanskje en framtidig stor havn for logistikk. Ambassadøren spisset også ørene da han fikk høre at det skulle arrangeres en EM-runde i rallycross ”up in the hills” overfor stasjonen 24. – 26. juni neste år. Han lurte på om Hell-navnet var knyttet til EM-runden.

Det kjappe besøket ga utvilsomt ambassadør White lyst til å oppleve mer av nærheten til ”Trondheim Airport Værnes”.

Les forrige sak:
Gjester fra Guatemala

Stjørdal har de siste dagene hatt besøk av representanter fra en […]

Close