-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Usikkert hvem som blir med videre

Men én av lånesoldatene fra i fjor har skrevet toårskontrakt

BLIR MED VIDERE: Håvard Lorentsen blir å se i Blink-drakt også neste sesong. Spilleren var i fjor på lån fra Levanger, men har nå skrevet under på en toårskontrakt med rødtrøyene. Foto: Åge Sjølstad. BLIR MED VIDERE: Håvard Lorentsen blir å se i Blink-drakt også neste sesong. Spilleren var i fjor på lån fra Levanger, men har nå skrevet under på en toårskontrakt med rødtrøyene. Foto: Åge Sjølstad.

Seks av Stjørdals-Blinks A-lagsspillere hadde kontrakt som gikk ut i 2020. Foreløpig er det usikkert hvem som blir med videre, men én av lånesoldatene fra i fjor har skrevet toårskontrakt.

Vebjørn Vinje, Robin Bjørnholm-Jatta, Lasse Bransdal, Jonathan Johansson, Franklin Daddys Boy Nyenetue og Iver Westerlund er spillere med kontrakt som gikk ut 31. desember, og de står dermed fritt til å finne seg nye klubber.

Sportslig leder i Stjørdals-Blink Petter Holltrø forteller at to av disse har fått tilbud om ny kontrakt.

– Robin Bjørnholm-Jatta har fått tilbud om ny kontrakt, men han må finne ut om han får det til å gå opp på hjemmebane først. Det er en god og anvendelig spiller som leverte stabilt sist sesong. I tillegg er han viktig for garderoben, så vi håper han blir med videre, sier han.

Fikk tilbud

Lasse Bransdal har også fått tilbud om en ny kontrakt, men 25-åringen må først finne ut hvordan det blir med studier og om han får det til å gå opp.

– Vi ønsker å ha med Lasse videre, så får se om vi greier å bli enige om en ny kontrakt, sier Holltrø.

Når det gjelder Jonathan Johansson og Franklin Daddys Boy Nyenetue er situasjonen fremdeles uavklart.

– Vi er i samtaler med Jonathan, men det er fortsatt uavklart. Han er for god til å sitte på benken, men vi har ikke kommet i mål med hvordan det blir. Franklin skal i samtale med Tom i disse dager for å finne ut hva både han og vi tenker videre, sier han.

Fikk ikke tilbud

Vebjørn Vinje har ikke fått tilbud om ny kontrakt, og må se seg om etter en ny klubb neste sesong.

– Han har fått tilbud om å trene med oss, men hvordan situasjonen hans er med tanke på å finne seg ny klubb vet jeg ikke. Det har vært interesser rundt han tidligere, og vil tro det er det fortsatt.

Iver Westerlund har ikke den sportslige lederen snakket med foreløpig, men han regner med at spilleren blir med videre.

Lorentsen med toårskontrakt

Forrige sesong hadde Stjørdals-Blink fem spillere på lån. Én av disse har nå fått tilbud om kontrakt med klubben.

– Håvard Lorentsen er vi så godt som enige med. Der mangler vi bare en liten detalj før vi er i mål. Han har fått tilbud om en toårskontrakt, sier Holltrø om spilleren som sist sesong var på utlån fra Levanger.

Dialog med Glimt

Ask Tjærandsen-Skau, som var på lån fra Bodø/Glimt sist sesong, kan også være aktuell for videre spill på Sandskogan Stadion.

– Vi er i dialog med Glimt om spillere, så det kan godt hende vi henter spillere på lån derfra også i år. Spillere som ikke er gode nok for a-laget vil helt sikkert være aktuelle for utlån, og da kan det være aktuelt for oss. Men dette kan ta litt tid å finne ut av, ettersom de gjerne vil trene med a-laget i sesongoppkjøring, sier Holltrø, som legger til at også unggutter i Rosenborg kan være aktuelle på lån.

Avslo bud på Kartum

– Har dere noen andre navn på blokka?

– Vi har ingen konkrete navn, men vi skal ha inn en stopper til slik at vi har flere muligheter på den plassen. Her er vi foreløpig kun i planleggingsfasen og ingenting konkret ennå, sier han.

Flere spillere kan også forsvinne fra klubben, og det er en kjent sak at spillere som Sander Kartum, Mats Lillebo og Nicklas Frenderup har vært linket opp mot større klubber. Holltrø bekrefter at det før jul kom et bud på Sander Kartum fra Kristiansund BK, som ble avslått.

Les også: Blink svarte med et motbud på 1,8 millioner

– Budet var for dårlig, og etterpå har vi ikke hørt noe. Vi vet at flere klubber er interesserte. Vi vet at flere også har sett på Lillebo og Frenderup, men ingenting konkret, avslutter Holltrø.

Les forrige sak:
||
Enda en klasse i karantene

En elev er nærkontakt til smittet person

Close