1 °C Stjørdal, NO
13/12/2019

Usikkert om KrF-toppen får stemme i bibelsaken

Ønsker å videreføre ordningen med bibler til 5. klassingene

VIL VIDEREFØRE ORDNINGEN: KrFs representant i kommunestyret, Annette Jensen, er tydelig på at hun ønsker å videreføre ordningen med utdeling av bibler til 5. klassingene. Men først må hun få vurdert sin habilitet i saken. VIL VIDEREFØRE ORDNINGEN: KrFs representant i kommunestyret, Annette Jensen, er tydelig på at hun ønsker å videreføre ordningen med utdeling av bibler til 5. klassingene. Men først må hun få vurdert sin habilitet i saken.
Hellsenteret111219

KrF-topp Annette Jensen ønsker at praksisen med å dele ut bibler til 5. klassingene videreføres. Men først må hun finne ut om hun får være med å behandle saken

– Denne saken har mange fasetter. Er det for eksempel ulovlig å oppsøke en 5. klasse på denne måten? Annette Jensen er engasjert i saken om bibelutdeling til alle 5. klassinger i Stjørdal.

LES OGSÅ: Bibelstopp til 5. klassingene

Torsdag skal saken behandles i formannskapet, men før den tid må Jensen finne ut om hun kan delta i behandlingen av saken.

– Jeg er i ferd med å få vurdert min habilitet, og håper virkelig at beslutningen blir at jeg får være med på den politiske behandlingen, sier Jensen. Hun er nemlig gift med kateket Laffen Jensen, som er den som har besøkt mange av 5. klassene og delt ut bibler på vegne av kirken.

LES OGSÅ: Reagerer sterkt på forslaget om bibelkutt

Annette Jensen er tydelig på at Kristelig Folkeparti ønsker å videreføre ordningen.

– Jeg synes hele saken er litt merkelig. En ting er at praksisen med hvem som skal bekoste biblene er foreslått opphørt, men her kan det også tolkes som at Den Norske Kirke ikke får oppsøke 5. klassene og dele ut bibler, sier Jensen.

Etter det vi erfarer snakket posisjonspartiene i Stjørdal så vidt om denne saken i sitt fellesmøte mandag formiddag, uten at det ble konkludert i noen retning. Nå skal alle parti ha gruppemøter, der alle aktuelle politiske saker blir diskutert. Jensen ønsker ikke å konkludere verken på vegne av eget parti eller samarbeidspartiene, men er temmelig klar i sin holdning.

– I utgangspunktet er Norge et kristent land, og da er det naturlig at de barn og ungdommer har kontakt med en bibel i løpet av skoletiden, sier Jensen.

LES OGSÅ: – Ikke riktig at bibelregningen går til oppvekstetaten

Partiene som samarbeider for å inneha den politiske posisjonen i Stjørdal har totalt 21 stemmer i kommunestyret, deriblant Jensen fra Kristelig Folkeparti, mens opposisjonen har 20.

– Vil det være en posisjon som opptrer samlet og stemmer samlet i denne saken?

– Vi har verken diskutert eller konkludert i denne saken. Nå skal vi ta med oss denne saken inn i våre gruppemøter og høre på partiene våre. Så er det jo sånn at dette opplagt er en sak som antakelig berører KrF mer enn andre partier, sier Annette Jensen.

 

Les forrige sak:
For tredje gang har Meråker kommune søkt ut stillingen som næringskonsulent. Denne gang i kombinasjon med planarbeid. To søkere har meldt sin interesse.
Denne gangen har to søkt som næringskonsulent

Bare to har meldt sin interesse for stillingen ved tredje gangs utlysning

Close