12 °C Stjørdal, NO
05/06/2020

Utelivsvold endte med fengselsstraff

Mann fikk nesebrudd etter slag i ansiktet

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)
Volvo XC60-020620-mobil
Volvo XC40-020620-mobil

En mann tidlig i 20-årene fra Stjørdal må sone tre måneder i fengsel etter en voldsepisode i Stjørdal sentrum i februar i år. Det hele startet med en uoverensstemmelse i en matkø i sentrum, der den nå dømte mannen ble provosert av den fornærmede stjørdalingen og hans kamerat. Episoden utartet seg etter at de involverte først hadde roet seg og forlatt matkøen. Mannen i 20-årene skal da ha slått den fornærmede med knyttet hånd i ansiktet slik at han falt i bakken. Slaget førte til at mannen fikk brudd i nesen. Dette har den nå dømte mannen erkjent.

Han var også tiltalt for å ha sparket mannen, men dette benektet han i Inntrøndelag tingrett. Retten konkluderer med at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for at mannen sparket den skadde mannen.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Forholdet er et typisk eksempel på utelivsvold som medfører frykt og utrygghet, ikke bare for den som rammes, men også for andre som er ute på byen på disse tider av døgnet. Det binder også opp politiet sine ressurser. Sterke allmennpreventive grunner tilsier derfor at tiltalte idømmes en streng og følbar straffereaksjon. Retten tar som utgangspunkt at straffen for slik voldsutøvelse bør være fengsel i området opp mot fem måneder, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

I formildende retning taler det imidlertid at det var en konflikt i forkant av voldshendelsen.

– Etter rettens syn tilsier fornærmedes opptreden mot tiltalte i forkant av voldsutøvelsen at det gis en viss reduksjon i straffens lengde, står det i dommen.

Den endelige dommen mot mannen tidlig i 20-årene ble 90 dagers fengsel. I tillegg må han betale oppreisning på 15.000 kroner og skadeserstatning på 5.238 kroner til den fornærmede. Han må også ut med 3.000 kroner i saksomkostninger.

Les forrige sak:
MER PRAKTISK: Kjell Ove Løveng (t.v.) og Martin Dahl ser frem til å flytte inn i mer effektive lokaler på Sveberg.
Flytter til nye lokaler

- I de nye lokalene vil vi få sjansen til å ekspandere og vokse

Close