23 °C Stjørdal, NO
19/07/2019

Utsatte å kutte i kommunestyret

Beslutningen om å fjerne seks representanter ble ikke tatt

NY RUNDE: Kommunestyret ville ikke beslutte hvor mange representanter som får plass i denne salen etter neste års valg. NY RUNDE: Kommunestyret ville ikke beslutte hvor mange representanter som får plass i denne salen etter neste års valg.

Meråker-politikerne utsatte beslutningen om å redusere antall representanter i kommunestyret.

– Her er det forslag om at to komiteer skal slås sammen til en. Da synes jeg det er naturlig at komiteene får uttale seg om saken, sier Oda Aurora Aune (Ap).

Det var hun som fremmet utsettelsesforslaget i kommunestyret i Meråker mandag kveld og fikk med seg alle på det forslaget, med unntak av to. Dermed går saken ny politisk organisering i Meråker til komiteene for politisk behandling før den igjen skal behandles i kommunestyret.

– Dette er en sak som vi godt kan behandle sammen med budsjettet i desember-møtet, mente varaordfører Torfinn Krogstad, men da fikk han kraftig motbør.

– Dette er en mye større sak enn som så. Dette handler ikke om økonomi, men om lokaldemokrati, parerte Venstre-veteran Kjell Lundemo.

Det foreligger et forslag om å redusere antall hovedutvalg fra tre til to, og redusere antall kommunestyrerepresentanter fra 21 til 15.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Les forrige sak:
FULLT LEVEN: I to timer, mellom klokka 17 og 19, neste onsdag blir det aktiviteter, liv, leven og latter i Stjørdalshallen. Dette bildet er fra arrangementet i 2016. (Foto: HalloVenn Stjørdal)
Klart for den tiende vennefesten

HalloVenn jubilerer, og arrangørene venter over tusen mennesker i Stjørdalshallen

Close