6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Utstillingen “Misforstå”

Bildene viser noen uttrykk fra åpningen av utstillingen til kunstner Sissel M. Bergh fra Stjørdal. Utstillingen kan oppleves på Trøndelag Senter for Samtidskunst i Fjordgata i Trondheim.

 

Kunstner Sissel M. Bergh med røtter fra Stjørdal ønsker med sin utstilling å skape et landskap av sammenhenger man kan gå inn i. Et språk for de minste segmenter, hvor alle kulturelle referanser er skrellet av.

Sissel M. Bergh hadde sin oppvekst og skolegang på Stjørdal. Hun er i dag utdannet kunstner, og arbeider med performance og sceniske installasjoner hvor hun tar i bruk alt hun har tilgjengelig for å, som hun selv tittelerer, materialisere en mental, emosjonell, empatisk og leken opplevelse. Det legges også vekt på den spirituelle opplevelsen i hennes verker. Sissel M. Bergh arbeider med video, lyd objekter, tegning, maleri og lys. Hun har utdannelse fra Statens Kunstakademi i Oslo, og University of Technology Fine Art dep, Durban, South Africa. Kunstneren har bodd og arbeidet både i Lusaka, Zambia og i Oslo. Sissel M. Bergh har nå sin kunstneriske base i Trondheim.  


 

Coop Storlien artikkelnivå

Utstillingen “Misforstå”
Denne utstillingen som åpnet sist fredag består av delvis mekaniske maleriobjekter der lyden av verden vibrerer gjennom. Bergh har med denne utstillingen ønsket å skape et landskap med sammenhenger. Utgangspunktet er tegninger som kunstneren har arbeidet med. Tegninger fra tiden hun arbeidet i Lusaka, Zambia. Tegningene lar tilfeldighetene råde ved å helle blekk og la dette tørke. Lydkunstner Audun Eriksen, har utviklet de tekniske løsningene for hvordan lyden gjennomtrenger objektene i samarbeid med Sissel M. Bergh. Utstillingsperiode er 8.-30.januar, med åpningstider tirs-fred 10-16.00. Lør-søn 12-16. Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

 

Kunstner Sissel M. Bergh.

Les forrige sak:
Anleggsleder Anders Øiaas (t.h.) kan nyte den gode utsikten sammen med eiendomsmegler i Heimdal Eiendomsmegling, Lars Valstad.
Iversengården reiser seg

    - Framdrifta av Iversengården går sin gang i følge […]

Close