6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Utstyrsmegleren i Lånke

Arvis Bukelis og Jan Erik Mathisen formidler gjerne videresalg av din brukte eller nye maskinpark. Med base i Lånke og gården Jullum formidles og megles det maskiner daglig.


Med base fra Jullum gård driver Jan Erik Mathisen sin maskinmeglertjeneste. Her skifter anleggsmaskiner eier enten det dreier seg om leide eller eide doninger.

 

Rundt låven, i garasjen og i plasthallen på gården Jullum har Jan Erik Mathisen sine maskiner stående klare for nye grave- og anleggsoppdrag. Noen skal selges for kunder. Andre er det Mathisen selv som selger. Brukte og nye maskiner skifte eier nesten over natta, og det er nettopp den rette eieren Mathisen kontakter i hverdagen fra sitt hjemmekontor.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Travle dager med maskiner

-Det kan bli foretatt salg av fire til seks maskiner på en dag. Det skal hentes og bringes, så her er det travle dager. Det er tydelig at Trøndelag er fylker med mye gravearbeid, sier Jan Erik og viser oss en nyrenovert minigraver. Brukte maskiner i mange kategorier finner veien til Jullum ovenfor Leira i Lånke. Jan Erik har god hjelp i Arvis Bukelis når maskiner må sandblåses og males opp før videresalg. En rusten grabb blir som ny etter noen malingsstrøk. Mathisen vet at verdien stiger etter en skikkelig oppussing. Han selger og formidler også nye maskiner og utstyr.

-Våre minigravere har blitt populære. Hos oss kan du kjøre graveren opp på en ny henger produsert i Irland og starte graving på dagen. I dag er det mange hendige maskiner på markedet og vi (Jan Erik har et samarbeid med sin bror Arne) følger med i markedet hva som etterspørres. Det skal også inn en vurdering av andrehåndsverdi av utstyr ved videresalg, forteller Mathisen.

 

Jan Erik Mathisen har et stort utvalg i maskiner og leverer mye til lokale entreprenører.


Mange lokale “gravere” som kunder

Etter at Jan Erik startet opp sitt utsalg og maskinmegling i Lånke, har han mange lokale aktører som kunder. Westgaard, Kvål, Tverås, Bjerkli og flere andre står på kundelista hos Jan Erik.

-Vi kjenner markedet så godt at vi gjerne gir rådgivning om innkjøp også. Gjennom tilliten vi har opparbeidet ser det ut til at mange i denne regionen i tillegg til landet for øvrig benytter våre tjenester. Det er mye logistikk som skal klaffe og fraktutgifter er en del av denne hverdagen. Det er ikke uvanlig at vi bestiller en gravemaskin fra Irland som skal være på plass i Lånke to dager etter bestilling. Slik sett ligger vi gunstig til med havn i Stjørdal og i Trondheim. Ellers fraktes det meste på bil i dag, også dumpere og gravemaskiner. Her i Lånke håper vi å fortsette med salg og maskinmegling i flere år fremover, avslutter Jan Erik Mathisen.

Les forrige sak:
En fornøyd Jorulf Fløan, venter på ny vinter og er imponert over den støtte som er vist.
Penger til tråkkemaskin

Lokale  personer ble fortørnet når det ble oppdaget hærverk på tråkkemaskinen […]

Close