2 °C Stjørdal, NO
20/04/2019

Utvikler FlexiKid i Stjørdal

Etter 20 måneders svangerskap endte Ann Elisabet Flåum opp med FlexiKid. Her ser vi leke og spisebordet som er en del av kombiløsningen.
Værnes begravelsesbyrå steindag april


Anna Elisabet Flåum (38) opplever selv småbarnsmorrollen som en del av hverdagen. Med fire barn i hjemmet vet hun hvor skoen trykker for praktiske løsninger. FlexiKid, produsert for 0-4-åringer, har etter et år og åtte måneders svangerskap endelig blitt forløst i et produkt som gjerne om få år kan være handelsvare i barnebutikkene. Ide- og produktutvikling, avtaler om finansiering, og lange løp også med motbakker hører med når Anna Elisabet i en utviklingsjobb tilsvarende 80 prosent stilling satser høyt for å lykkes som inkubator, gründer og ideutvikler.

 

– Det er spennende å kunne få muligheten til å utvikle en ide til et ferdig produkt. Hadde jeg ikke fått så positiv respons fra Stjørdal Næringsforum og Stein Morten Ålberg hos Proneo her på Stjørdal, er det uvisst om det i hele tatt har blitt noen utvikling av FlexiKid, sier en optimistisk Anna Elisabet. Damen på 38 har kunstneriske evner, maler, strikker og syr. Hun bor på en gård i Flora øst for Hegra, og løser gjennom dette utviklingsarbeidet småbarnsutfordringer for kommende mødre og fedre. Mors lille hjelper var den første ideen hennes før FlexiKid ble født.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Gjør hverdagen enklere
Nye FlexiKid er nå nesten ferdig utviklet, men produktet skal testes ut før den kommer i markedet hos småbarnsforeldre. Stoff kan skiftes ut, tas lett av for vask og kommer etter hvert i eget design og fargevalg. Så langt har lokale bidragsytere gitt Anna Elisabet verdifull hjelp. Olav Bakken, Liv Marit Bremseth og Paul Hilmarsen er tre av flere som gründeren nevner. FlexiKid base, leke- og spisebord og vugge fungerer hver for seg eller sammen, der basen har låsbare hjul og kan lett følge med rundt i rommene med småbarnet enten i lekegrinda eller i en “hengende” sittestol. Ideen synes genial og god, og når produktet får sin siste finpuss, skal det lanseres neste år.

 

– Vi skal få laget 10 Flexi-Kid til barnefamilier med småbarn først. Kontinuerlig jobbes det med å få FlexiKid i produksjon. Det skjer trolig i Trøndelag eller på Møre. En del brikker skal falle på plass først, men det faktum at jeg ble valgt ut som produktutvikler til Midt-Norsk Take Off, et utviklingskurs med oppstart i dag onsdag i Trondheim, er jeg godt i gang og gleder meg til fortsettelsen, sier Anna Elisabet Flåum som i prosessen har fått støtte fra Innovasjon Norge og andre i utviklingsfasen.

 

 


Les forrige sak:
Jens Bastian Aamodt og Tuva Vik Byberg med EM-sølv, Malin Thyholt og Jørgen Engum med femteplass.
Hjem med Sølvmedalje fra junior-EM

  De to danseparene fra Stjørdal var best på det norske […]

Close