1 °C Stjørdal, NO
02/04/2020

Værnes på høyeste klima-nivå

Vil redusere energiforbruket med 25 prosent

Sikkerhetssjef Sonja Englund (t.v.) og fagansvarlig ytre miljø Anne Orderdalen Steen er godt fornøyd med fornyelsen som klimanøytral lufthavn. Sikkerhetssjef Sonja Englund (t.v.) og fagansvarlig ytre miljø Anne Orderdalen Steen er godt fornøyd med fornyelsen som klimanøytral lufthavn.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Trondheim lufthavn Værnes fikk nylig fornyet sin akkreditering på høyeste nivå (3+) i den frivillige bransjeordningen Airport Carbon Accreditation (ACA).

– Dette er helt i tråd med Avinors målsetting om å være en drivkraft i arbeidet med luftfartens klima- og miljøutfordringer. Som operatør av Norges tredje største lufthavn har vi et stort samfunnsansvar, og ACA-akkrediteringen er med på å bidra til bærekraftig vekst for landet og regionen, sier Sonja Englund, som er sikkerhetssjef ved Trondheim lufthavn Værnes.

Samtidig har flyplassen store klimaambisjoner for framtiden.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Avinor har stort fokus på bærekraftig biodrivstoff og elektrifisering av flytrafikken. Samtidig er værsituasjonen vinterstid utfordrende. Derfor er det også viktig å ha fokus på lokal CO2-reduksjon. Økt innfasing av bærekraftig biodrivstoff er et av tiltakene for å redusere CO2-avtrykket. Samtidig har vi igangsatt et prosjekt på energiledelse hvor målet er å redusere energiforbruket med 25%, forklarer Anne Orderdalen Steen, fagansvarlig ytre miljø ved Trondheim lufthavn Værnes.

Opprettholdelse av akkrediteringsnivået er viktig for en samfunnsansvarlig organisasjon med fokus på å videreutvikle lufthavnen i en bærekraftig retning, heter det i en pressemelding fra Trondheim lufthavn Værnes.

Les forrige sak:
Ordfører Kari Anita Furunes (innfelt) og resten av formannskapet i Meråker ønsker flere kandidater å velge i til den ledige jobben som rådmann.
Lyser ut rådmannsjobben på nytt

Meråker ønsker flere kandidater til toppjobben

Close